Första spadtaget för 47 lägenheter i Riksbyggens Brf Nära i Hyllie, Malmö 2020-11-20, kl 10:00

Första spadtaget för 47 lägenheter i Riksbyggens Brf Nära i Hyllie, Malmö

Den 18 november var det officiell byggstart för Riksbyggens Brf Nära i Hyllie i Malmö. Med och tog det första spadtaget var Fredrik Bergkvist, arbetschef Veidekke, Carl Blixt, projektchef Veidekke och från Riksbyggen Bostad Sydväst Veena Andersson, säljare samt Annika Reis, regional sälj- och marknadschef. Inflyttningen i Brf Nära är planerad till kvartal 4 2022.

– Det är jätteroligt att bygget av Brf Nära nu är igång. Brf Nära får ett fantastiskt fint läge nära den kommande stadsdelsparken i Hyllie och nära den nya Internationella skolan. Lägg därtill bästa pendlarläge precis intill Hyllie station som gör det möjligt att enkelt nå hela Öresundsregionen, säger Annika Reis, regional sälj- och marknadschef för Riksbyggen Bostad Sydväst.

Brf Nära är Riksbyggens tredje bostadsprojekt i centrala Hyllie. Lägenhetsstorlekarna spänner från smart planerade ettor till spatiösa lägenheter om 7 rum och kök. 30 av bostadsrätterna är traditionella lägenheter i ett plan. 

Resterande bostadsrätter är stadsradhus, så kallade townhouse, i två eller tre plan. Samtliga 47 bostäder har antingen balkong, egen uteplats eller egen takterrass. Det största townhouset har inte mindre än tre balkonger samt en takterrass på hela 54 kvadrat.

– Intresset är stort och Riksbyggen har nyligen startat försäljningen i projektet. I detta projekt inväntar Riksbyggen inte bankernas krav på att viss andel av bostäderna ska vara sålda utan startar med egna medel, säger Charlotte Olsson, projektledare på Riksbyggen.

I fem av townhousen finns även möjlighet till generationsboende med en avskiljbar lägenhetsdel som är utrustad med pentry, badrum och egen ingång. I föreningen finns ett gemensamt hängande växthus/orangeri där boende kan odla tillsammans med sina grannar.

Läs mer om Brf Nära Hyllie

För mer information:
Camilla Lundström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen, 040-10 94 57
Camilla.Lundstrom@riksbyggen.se

Bilder