Lägenhetsvisning hemifrån med Riksbyggens nya visningsrobotar 2020-11-19, kl 06:40

Lägenhetsvisning hemifrån med Riksbyggens nya visningsrobotar

Riksbyggen erbjuder nu i ett pilotprojekt digitala lägenhetsvisningar med hjälp av visningsrobotar för att möta nya restriktioner och minska smittspridningen av covid-19. Via mobiltelefon eller dator kan alla bostadsintresserade styra roboten runt i lägenheten precis efter eget önskemål, var man än befinner sig.

– Med nya utmaningar kommer också nya lösningar. Därför är vi på Riksbyggen glada att våra visningsrobotar nu är i rullning. Med bara några enkla knapptryck kan nu nyfikna på ett säkert sätt se sig om i sin kommande drömlägenhet hemma från soffan, köksbordet eller under skogspromenaden, säger Mathias Sandberg, regional marknads- och försäljningschef på Riksbyggen.

I samband med utbrottet av covid-19 i våras kunde Riksbyggen berätta att en ny form av lägenhetsvisning med hjälp av robotar var på gång. Och nu är de på plats, redo för visning av Brf Åsikten Södra i Uppsala. Från och med 23 november kan den nyfikna äntligen titta in i visningslägenheter hemifrån. Robotarna tillgängliggör Riksbyggens visningar för personer i riskgrupp och minskar även resande till och från lägenhetsobjekten.

Med tanke på den ökade smittspridningen av covid-19 den senaste tiden har Riksbyggen valt att ställa in sin stora Visningshelg och helt övergått till privata visningar. Nu finns även robotvisningarna som ett alternativ. Riksbyggen har 95 pågående eller planerade bostadsrättsprojekt över hela landet.

– Vi tittar ständigt efter nya alternativ för att visa våra nybyggda lägenheter. Med visningsrobotarna har vi inte bara löst ett problem för de som inte kan eller känner sig bekväma med att lämna hemmet just nu. Med den här lösningen har vi också tillgängliggjort något som ibland är otillgängligt. Exempelvis att du bor i en annan del av landet men ändå vill kika in en lägenhet i en stad som du ska flytta till, utan att behöva resa, säger Mathias Sandberg.

Testkör Riksbyggens visningsrobot och ta del av nybyggda lägenheter i Brf Åsikten Södra i Uppsala. Det som krävs är en dator eller en smartphone och du styr roboten med piltangenterna på skrivbordet, med datormusen eller direkt på skärmen.

Klicka här för att gå på visning med roboten

För mer information, kontakta:
Mathias Sandberg, regional marknads- och försäljningschef, Riksbyggen
mathias.sandberg@riksbyggen.se +46 8 553 63 511

Bilder