Sista lägenheten såld i Riksbyggens Brf Guldpennan i Uddevalla 2020-09-04, kl 11:00

Sista lägenheten såld i Riksbyggens Brf Guldpennan i Uddevalla

Brf Guldpennan är Riksbyggens andra etapp på Söderskolans historiska mark i Uddevalla. Samtliga 47 lägenheter Brf Guldpennan är nu sålda och Riksbyggen planerar nu för den tredje och sista etappen som kommer att innehålla 35 lägenheter. Inflyttningen i Brf Guldpennan är planerad att ske till maj/juni 2021.

– Det är fantastiskt roligt att alla lägenheter i Brf Guldpennan redan är sålda. De nya bostäderna får ett väldigt bra läge i Uddevalla i en trevlig och trivsam miljö. Nu ser vi fram emot den tredje etappen, säger Charlotte Berndtsdotter, säljare på Riksbyggen Bostad.

Bygglovet för den tredje etappen, Brf Guldäpplet, är redan klar och säljstarten är planerad att ske i februari 2021.

– Det har visat sig att fyrorna var det som sålde slut snabbast i Brf Guldpennan och bland köparna finns flera unga familjer. Vi har därför ritat om det kommande projektet för att kunna erbjuda fler stora lägenheter, även femmor, berättar Charlotte Berndtsdotter.

Riksbyggens första etapp vid Söderskolan var ett Bonum seniorboende. Sammanlagt kommer Riksbyggen att ha byggt 139 nya bostäder vid Söderskolan.

– Det kommer att bli ett område med en härlig mix när alla tre etapper är färdiga. Vi ramar in området och håller samman bostäderna med en fin grön gård och där hållbarhet finns med genom hela projektet. Byggnaderna certifieras enligt Miljöbyggnad och till exempel får sophus och carportar sedumtak för ökad grönska och biologisk mångfald, säger Charlotte Berndtsdotter.

För mer information:
Karin Ekström, sälj- & marknadsansvarig på Riksbyggen, 0522-65 44 55
karin.ekstrom@riksbyggen.se

Bilder