Virtuellt första spadtag för Riksbyggens Brf Fjällblicken i Kiruna 2020-06-24, kl 07:00

Virtuellt första spadtag för Riksbyggens Brf Fjällblicken i Kiruna

Världens första virtuella spadtag? På torsdag den 25 juni kl 11.00 är det officiell byggstart för Riksbyggens 47 bostadsrätter i Brf Fjällblicken i Kiruna. I dessa coronatider genomförs spadtaget virtuellt och visas på Riksbyggens Facebook-sida. Medverkar göra bland andra Riksbyggens vd Johanna Frelin och Linus Niva, avdelningschef Samhällsomvandling Kiruna på LKAB.

Länk till evenemanget

– Riksbyggen ställer inte in utan vi ställer om och väljer därför att göra ett annorlunda första spadtag för att befästa vårt långsiktiga bostadsbyggande i Kiruna. Det känns väldigt bra att vi mitt under pågående coronapandemi kan starta byggandet av Brf Fjällblicken som är Riksbyggens andra etapp på Luossavaaraområdet i Kiruna, säger Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.

Riksbyggen och LKAB har tidigare tecknat ett avtal om att bygga 250 nya lägenheter i Malmfälten under en tioårsperiod.

– Brf Fjällblicken blir ett fantastiskt fint tillskott Luossavaraområdet och ett viktigt tillskott av bostäder till Kiruna. Det är glädjande att vårt samarbete med Riksbyggen bär frukt genom bostäder av hög kvalité som berikar Kirunas bostadsmarknad. Framväxten av attraktiva bostäder är avgörande för Kirunas framtid och en lyckad samhällsomvandling. Bra bostäder till Kirunaborna är en nyckelfråga för LKAB och vi är mycket glada över Riksbyggens engagemang i framväxten av det nya Kiruna, säger Linus Niva avdelningschef Samhällsomvandling Kiruna på LKAB.

Brf Fjällblicken erbjuder ett högklassigt boende i Luossavaara med slalombacke, skoterled och elljusspår alldeles utanför dörren. Föreningen omfattar 47 bostadsrätter på mellan ett till fyra rum och kök fördelade på två hus om vardera åtta våningar. Hållbarhet är en viktig del genom hela projektet och husen, som levereras av Lindbäcks, kommer att byggas i trä.

– Lägenheterna är välplanerade och har inglasade balkonger med storslagen utsikt över fjällvärlden. Brf Fjällblicken och Brf Fjällvyn kommer gemensamt att ha en gemensamhetslokal med bastu, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen, Bostad Norr.

Riksbyggen bygger just nu även Brf Midnattssolen i Gällivare, i området Repisvaara. Det blir ett natur- och fjällnära boende i 40 välplanerade lägenheter.

Länk till evenemanget

Media är varmt välkomna att följa spadtaget!

Var: Riksbyggens Facebook-sida
När: Torsdag 25 juni kl 11.00 (finns sedan kvar och kan ses i efterhand)

För mer information:
Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen, Bostad Norr, 076-83 73 507

Bilder