Riksbyggen 80 år – från byggstart till brungula vitvaror 2020-03-12, kl 07:55

Riksbyggen 80 år – från byggstart till brungula vitvaror

I år fyller Riksbyggen 80 år och det firar vi bland annat genom att bjuda på ett historiskt material på riksbyggen.se. Riksbyggens historia är inte bara ett företags historia, den speglar både fastighetsbranschens och Sveriges utveckling under samma period.

– Mycket har förändrats i samhället sedan Riksbyggen startades år 1940 men trots det är Riksbyggens uppdrag lika aktuellt idag som då, att skapa bostäder som många har möjlighet att köpa eller hyra, säger Britta von Schoultz.


På riksbyggen.se/80 kan man decennium för decennium förkovra sig om bostadsbranschens utveckling. Här finns också filmer och många bilder. Det finns också intervjuer med olika personer, både företrädare för Riksbyggen men också personer utanför Riksbyggen.

– Om man tycker om sitt hus, tar man också väl hand om det. Hos Riksbyggen finns stark kärlek som tar sig uttryck i både långsiktighet och professionalism, säger Gert Wingårdh, arkitekt för Riksbyggens lägenheter i Munkebäck, Göteborg.

– Jag har alltid gillat den kooperativa tanken. Att en förening fungerar, att många engagerar sig, är ju i slutänden även bra för mig som individ. Om föreningen mår bra ekonomiskt, är ju också min lägenhet mer attraktiv den dagen jag vill flytta vidare, säger Filippa Drakander, ledamot av Riksbyggens styrelse och den egna bostadsrättsföreningen i Sundbyberg.

Det exakta datumet för Riksbyggens födelsedag är den 6 november 2020.

För mer information:
Britta von Schoultz, kommunikationschef Riksbyggen, 08-698 42 48
Håkan Andersson, presschef Riksbyggen, 072-239 00 66

Bilder