Pressinbjudan: Invigning av 27 nya lägenheter i Emådalen trygga hem 2020-02-05, kl 10:30

Pressinbjudan: Invigning av 27 nya lägenheter i Emådalen trygga hem

Fredagen den 7 februari är det invigning av etapp 3 i utbyggnaden av Kooperativa hyresrättsföreningen (KHF) Emådalen trygga hem i Högsby. Riksbyggen är byggherre för utbyggnaden och på plats under invigningen är bland andra Stihna Johansson-Evertsson, kommunalråd och ordförande i Emådalen trygga hem och Anders Johansson, kommunchef i Högsby.

Etapp 3 i KHF Emådalen trygga hem består av totalt 27 nya lägenheter, 18 lägenheter för särskilt boende och 9 lägenheter för korttidsboende. Ett nytt storkök för cirka 300 portioner har också byggts i etapp 3. Lägenheterna är på omkring 34-44 m2 och har egen wc/dusch/tvätt samt eget pentry med möjlighet till enklare matlagning.

– Det är jätteroligt att vi nu kan inviga den tredje etappen. Det Riksbyggen bland annat har lagt stor vikt till vid utformning av fastigheten är hög livskvalité för de boende, en bra arbetsmiljö samt säkerhet och integritet, säger Anna Norregårdh, projektledare på Riksbyggens marknadsområde Sydost.

I etapp 3 har föreningen även skapat nya lokalytor för kommunens hjälpmedelsenhet samt en ny Familjecentral åt hyresgästen Region Kalmar län.– Stor vikt har, precis som i tidigare etapper, lagts på utemiljön. Utemiljön har utformats för att inspirera de boende och verksamhetspersonal till utomhusaktivitet och så att alla skall kunna njuta ut av den, berättar Anna Norregårdh.

Läs mer om Riksbyggens koncept för Kooperativa hyresrättsföreningar

Media är varmt välkomna till invigningen!

Dag och tid: 7 februari kl 14.00-16.00

Plats: Dr Mobergers väg 3, Högsby

För mer information:
Anna Norregårdh, projektledare på Riksbyggens marknadsområde Sydost, 0480 578 30

Bilder