Näringsminister Ibrahim Baylan besöker Landvetter Södra Utveckling 2020-01-23, kl 11:00

Näringsminister Ibrahim Baylan besöker Landvetter Södra Utveckling

I samband med att näringsminister Ibrahim Baylan gör en turné i Västra Götalandsregionen för att diskutera företagandets villkor kommer han till Härryda kommun och Landvetter Södra Utveckling. Besöket sker den 24 januari då bolaget tillsammans med representanter för konsortiet och Härryda kommun presenterar ett av Sveriges största stadsutvecklingsprojekt Landvetter Södra, där Riksbyggen är en av huvudaktörerna.

– Vi ser fram emot näringsminister Ibrahim Baylans besök. Från Riksbyggens sida vill vi bidra med alla våra kunskaper inom hållbar stadsutveckling vid byggandet av Landvetter Södra, säger Michael Ekberg, regionchef på Riksbyggen Bostad Väst och som kommer att delta under mötet med näringsministern.

– Redan 2017 pekade regeringens samordnare för utredningen Samordnat bostadsbyggande, Johan Edstav, ut Landvetter Södra som ett extra intressant stadsprojekt att prioritera med sina unika möjligheter att bygga en hållbar stad från grunden. Förutom att minska bostadsbristen ser vi stora möjligheter till att också stärka näringslivet och företagandet i regionen, därför är vi extra glada för näringsministerns besök, säger Patrik Linde vice ordförande i styrelsen för Landvetter Södra Utveckling.

Ökad konkurrenskraft genom innovation, digitalisering och hållbarhet är frågor som Ibrahim Baylan tidigt pekade ut som prioriterade områden för svensk näringspolitik, något som är helt i linje med utvecklingen av den nya staden Landvetter Södra.

– När den hållbara staden Landvetter Södra utvecklas är också ett hållbart näringsliv en självklarhet i planeringen. Vi ser fram emot att ha en dialog med näringsministern kring hur vi kan gynna tillväxten, skapa innovation och arbetstillfällen mellan Göteborg och Borås och ett stenkast från flygplatsen och världen, säger Maria Ådahl vd Landvetter Södra Utveckling.

Tid: 24 januari klockan 10.30-11.30
Plats: Landvetter Södra Utveckling, Skolvägen 2 (mellan Härryda kommunhus och Förbo)

Besöket är öppet för media

Anmäl intresse till:
amanda.vonmatern@harryda.se

Bilder