Vad betyder det för Sverige om unga vuxna inte kan skaffa en bostad? 2019-12-20, kl 09:45

Vad betyder det för Sverige om unga vuxna inte kan skaffa en bostad?

”Stockholm är beroende av inflyttning” säger Sandro Scocco, Arena Idé, och Robert Boije, SBAB, slår fast att ”Sverige är ett av få länder som inte har särlösningar för ungas möjlighet att komma in på bostadsmarknaden” Lyssna eller titta på det andra avsnittet av Riksbyggens Öppet fönster där vi diskuterar aktuella frågor inom bostadspolitiken.

I det andra avsnittet av Öppet Fönster tar vi det nationalekonomiska perspektivet på det faktum att unga vuxna har det väldigt svårt att komma in på bostadsmarknaden. I paneler deltar nationalekonomerna Robert Boije, chefsekonom SBAB och Sandro Scocco, chefsekonom på tankesmedjan Arena Idé.

Lyssna på poddversionen

I panelen har vi också Riksbyggens Mårten Lilja, vice vd på Riksbyggen och chef för affärsområde Bostad och som tidigare i år bland annat varit med och lanserat Riksbyggens förslag om ett statligt Ungbolån.

I Öppet Fönster vill vi på Riksbyggen diskutera aktuella frågor inom bostadspolitiken. Öppet fönster finns som podd och i filmad version på Youtube.

Tidigare i år har Riksbyggen lanserat ett förslag om ett statligt Ungbolån för att hjälpa unga vuxna in på bostadsmarknaden.

Riksbyggens förslag om Ungbolån

För mer information:
Håkan Andersson, presschef på Riksbyggen, 072-239 00 66

Bilder