Pressinbjudan: Invigning av nya trygghetslägenheter i Virserum 2019-12-09, kl 11:00

Pressinbjudan: Invigning av nya trygghetslägenheter i Virserum

De nya trygghetslägenheterna i den Kooperativa hyresrättsföreningen Hultsfreds trygga hem invigs den 12 december. Kommunalråd Lars Rosander och socialnämndens ordförande Per - Inge Pettersson invigningstalar. Riksbyggen har varit byggherre för de nya lägenheterna.

Trygga Hem består av sju trygghetslägenheter vid äldreboendet Ekliden i Virserum, Hultsfreds kommun.

Det är den Kooperativa hyresrättsföreningen Hultsfreds trygga hem som tagit fram bostäderna i sin första nyproduktion. Föreningen bildades 2017 och består av tre fastigheter varav Ekliden är en av dessa. Trygghetslägenheterna är 2:or och 3:or i två radhuslängor med uteplats och möjlighet till parkeringsplats. Kravet för att få bo i lägenheterna är att den boende skall ha fyllt 70 år.

– Det känns fantastiskt att lägenheterna nu invigs. Behovet av trygghetsboende är stort i kommunen. Riksbyggen har tillsammans med kommunen hittat en modell i kooperativ hyresrätt som fungerar jättebra. Tillsammans kan vi erbjuda attraktiva och anpassade boenden för äldre, säger Anna Norregårdh, projektledare på Riksbyggens marknadsområde Sydost.

Trygghetslägenheterna ligger nära äldreboendet Ekliden vilket ger tillgång till l gemensamhetsutrymmen, daglig personal samt andra tjänster för de som väljer att bo i den kooperativa hyresrättsföreningen.

Under invigningen kommer personal från Ekliden och hemtjänsten, samt representanter från föreningen Hultsfreds Trygga Hem och Socialnämnden att finnas på plats.

Media är varmt välkomna att delta under invigningen!

Var: Ekliden/Ringvägen 13, Virserum.
När: 12 december, klockan 14:00-16:00

För mer information:
Anna Norregårdh, projektledare på Riksbyggens marknadsområde Sydost, 0480 578 30

Bilder