Rusning efter Riksbyggens seniorbostadsrätter på Stallhagen i Västerås 2019-11-12, kl 07:55

Rusning efter Riksbyggens seniorbostadsrätter på Stallhagen i Västerås

Riksbyggens Bonum Brf Sundemans backe har blivit en riktig succé. Under loppet av några veckor såldes närmare 50 av de 71 seniorbostadsrätterna. Riksbyggen kan nu börja förbereda för byggstart.

– När vi hade visningshelg tidigare i höst kom inte mindre än 300 personer. Nu när Riksbyggen startat försäljningen i Bonum Brf Sundemans backe är intresset fortsatt väldigt stort. Kombinationen av ett mycket bra läge i Västerås, en eftertraktad produkt och ett behov av fler seniorbostäder är några av förklaringarna bakom framgången, säger Mikael Pettersson Sjölund, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Bergslagen. 
Riksbyggens Bonum-koncept är marknadsledare på seniorbostadsrätter och erbjuder ett boende som underlättar ett aktivt och bekvämt liv långt upp i åldrarna. Byggstart är planerad att ske i december med en preliminär inflyttning strax efter årsskiftet 2021/2022.

– Husen kommer att ligga bredvid vackra Sundemans backe med närhet till matbutik, vårdcentral och apotek. Västerås citykärna med butiker, nöjen och restauranger ligger bara en kort promenad bort, berättar Mikael Pettersson Sjölund.

Bostäderna byggs med högt ställda hållbarhetskrav och kommer att certifieras med Miljöbyggnad Silver.

Om Bonum
Bonum vänder sig till hushåll där minst en person är över 55 år. I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster.

Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller att fönstren putsas. Tjänsterna betalas när man utnyttjar dem. Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende, träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskap.

I föreningen finns det också både gemensamhetslokal och övernattningsrum för tillfälliga gäster.

För mer information:
Mikael Pettersson Sjölund, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Bergslagen, 070–375 02 32

Maria Grandin, säljansvarig Riksbyggen Bostad Bergslagen, 021-10 32 48

Hela Riksbyggens verksamhet ska genomsyras av hållbarhet!
Riksbyggen arbetar med Agenda 2030 och ska bidra till att uppnå FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Exempel:

Under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

Bilder