Bryter med ljust och fräscht - Riksbyggen öppnar för världens hem 2019-11-11, kl 07:00

Bryter med ljust och fräscht - Riksbyggen öppnar för världens hem

Riksbyggen höjer i höst temperaturen och utmanar likriktningen bland bostadsannonserna. I ett unikt samarbete tar Riksbyggen hjälp av internationella inredare från mellanöstern och Sydamerika för att inreda och inspirera hem i Uppsala och Stockholm.

Riksbyggen gör i höst tillfälligt slut med ljust och fräscht. I ett internationellt samarbete låter Riksbyggen prisbelönade Nathalie Harb från Beirut och chilenska arkitektduon Grissanti & Cussen skapa hem i Uppsala och Stockholm.

– Många bostadsannonser är väldigt lika och inte särskilt inkluderande idag, ”ljust och fräscht” dominerar. Riksbyggen vill öppna upp för olika typer av stil och smak genom att komplettera med inspiration från världen och på så sätt spegla att vi bygger för alla. Oavsett bostadsutvecklare har nyproducerade bostäder en tendens att se likartade ut, något som vi vill utmana med detta nya unika projekt, säger Mathias Sandberg, regional marknads- och försäljningschef på Riksbyggen.

Först ut är samarbetet med chilenska Kana Cussen och Hugo Grisanti från Santiago de Chile. De inreder en lägenhet i Uppsalas nya kvarter Brf Aftonfalken. Samtidigt visas en lägenhet i Brf Framsidan i Haninge utanför Stockholm som inretts av arkitekten Nathalie Harb från Beirut i Libanon.

– Har du växt upp i ett hem med färgsprakande inredning så kanske inte det nedtonade och ljusa som du ser i annonserna känns som hemma. Vi tänkte ändra på det i och med det här unika internationella designsamarbetet, avslutar Mathias Sandberg.

Brf Framsidan i Haninge består av 122 bostadsrätter med inflyttning från och med december 2019. Läget är centralt i Haninge med direkt närhet till goda kommunikationer.

Brf Aftonfalken innehåller totalt 91 lägenheter. Här finns inflyttningsklara lägenheter med modern arkitektur och färgsättning. Nathalie Harb/Brf Framsidan
Inredaren, konstnären och scenografen Nathalie Harb föddes i Libanon, men har idag världen som scen och hon växlar mellan sina hem i London och Beirut. Hon representerade 2018 Libanon på London Design Biennal med sin installation The Silent Room.

Hugo Grisanti och Kana Cussen/Brf Aftonfalken
Färgstarka arkitekterna Hugo Grisanti och Kana Cussen i Santiago Chile berättar historier med sin tidlösa inredning. Med humor och värme duckar de inte för att sticka ut, vare sig i färg, form eller som personer. 2015 blev de utnämnda till Chiles ”bästa inredningsarkitekter” av ED Magazine.

För mer information, kontakta:
Mathias Sandberg, regional marknads- och försäljningschef, Riksbyggen
mathias.sandberg@riksbyggen.se +46 8 553 63 511

Hela Riksbyggens verksamhet ska genomsyras av hållbarhet!
Riksbyggen arbetar med Agenda 2030 och ska bidra till att uppnå FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Exempel:

Under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

Bilder