Riksbyggen branschbäst bland högskole- och civilingenjörer 2019-10-04, kl 08:30

Riksbyggen branschbäst bland högskole- och civilingenjörer

Inom Fastighetsförvaltning för kategorierna Teknik Högskoleingenjör samt Teknik Civilingenjör är Riksbyggen bäst i branschen. Det visar den årliga undersökning där Young Professionals rankar Sveriges Mest Attraktiva Arbetsgivare i Universums undersökning KarriärBarometern. Riksbyggen är också en av Sverige mest attraktiva arbetsgivare enligt Academic Works undersökning YPAI.

Riksbyggen är totalt sett en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare hos såväl högskoleingenjörer som civilingenjörer och ekonomer och populariteten ökar, enligt KarriärBarometern.

KarriärBarometern är är en heltäckande undersökning om karriär, arbetsliv och framtid. I år har över 21 600 yrkesaktiva deltagit i undersökningen och röstat fram Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2019.

Riksbyggen är också för första gången en av de 100 mest attraktiva arbetsgivarna enligt Academic Works undersökning YPAI. Young professionals anser enligt YPAI att Riksbyggen erbjuder ”möjligheter till utveckling, är ett starkt förtag som värdesätter sina medarbetare och att Riksbyggen har intressanta affärsområden och en framtidssäker affärsidé.”

– Riksbyggen har en tydlig värdegrund, tar ett stort samhällsansvar och ligger långt framme när det hållbarhetsfrågorna. Hos en stor arbetsgivare som Riksbyggen finns också många olika typer av jobb och goda möjligheter till vidareutveckling. Detta sammantaget är förmodligen svaret på varför så många vill arbeta hos oss, säger Maria Sörén, employer branding-ansvarig på Riksbyggen.

Riksbyggens placeringar 2019 (2018), enligt KarriärBarometern:
Högskoleingenjörer 33 (39)
Civilingenjörer 45 (74)
Ekonomer 77 (72)

– Riksbyggen är också ett företag med värderingar som unga tycker är bra, till exempel långsiktighet och nytänkande, men även hållbarhet där Riksbyggen ligger i framkant. Många tycker helt enkelt att vi är ett "schysst företag" och det är viktigt vid rekrytering av nya medarbetare, säger Maria Sörén.

För mer information:
Maria Sörén, employer branding-ansvarig på Riksbyggen, 0766-52 63 50

Hela Riksbyggens verksamhet ska genomsyras av hållbarhet!
Riksbyggen arbetar med Agenda 2030 och ska bidra till att uppnå FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Exempel:

Under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

Bilder