Byggstart för 79 seniorbostäder i Bonum Brf Guldmyntet i Högsbo 2019-10-01, kl 07:50

Byggstart för 79 seniorbostäder i Bonum Brf Guldmyntet i Högsbo

Nu är det klartecken för byggstart av 79 bostadsrättslägenheter i Bonum Brf Guldmyntet i stadsdelen Högsbo i Göteborg. Bonum är Riksbyggens koncept för ett bekvämare boende i bostadsrätt för hushåll där minst en person fyllt 55 år. Inflyttning är beräknad att ske under hösten 2021.

– Intresset för Riksbyggens senaste Bonumprojekt i Göteborg är mycket stort och fler än hälften av alla lägenheter är redan sålda. Riksbyggen kan nu byggstarta projektet och det är särskilt roligt att vi kan erbjuda ett nytt boende med så fina kvaliteter i ett sådant attraktivt läge. Dessutom uppfyller Bonum Brf Guldmyntet högt ställa krav på tillgänglighet, innemiljö, energieffektivitet och miljöanpassning, säger Jesper Lundell, regional affärsutvecklare för Bonum seniorboende.

Högsbo har ett fint läge bara tio minuter från centrala Göteborg och med närhet till både Slottskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården. Riksbyggen har ett nära samarbete med Liljewall Arkitekter och byggnaderna kommer att bestå av två hus utförda i gult tegel.

– Vi tror kommer att kännas som en naturlig del av den befintliga 50-talsbebyggelsen i Högsbo. Lägenheterna blir ljusa, med stora fönster och öppna, luftiga planlösningar. Självklart har alla lägenheter inglasad balkong eller en generös uteplats. På Riksbyggen ser vi nu fram emot att komma igång med utvecklingen av stadsdelen, berättar Jesper. 


Hållbarhet - Miljöbyggnad
För att säkerställa högsta möjliga hållbarhetsnivå använder Riksbyggen Sweden Green Building Councils certifieringssystem Miljöbyggnad. Systemet baseras på svenska bygg- och myndighetsregler samt svensk byggpraxis och ger ett kvitto på nybyggnationers kvalitet när det gäller energi, inomhusmiljö och material. Det betyder att vi minskar användandet av ändliga resurser, att du får ett sunt inneklimat och att den låga energianvändningen ger dig pengar över till annat.– Vi ser alltid till hela samhällets krav på energieffektivitet, funktionalitet och hållbarhet. Riksbyggen är miljöcertifierade enligt ISO 14001 och ligger ofta långt före vad normerna föreskriver. Riksbyggen ambition är att driva utvecklingen framåt och hela tiden höja ribban för vårt miljömässiga, ekonomiska och sociala hållbarhetsarbete, säger Jesper.

För mer information:

Jesper Lundell Regional Affärsutvecklare Bonum/Riksbyggen Bostad 031-704 56 39
Anders Radne, Sälj- och Marknadsansvarig Riksbyggen Bostad 031-704 68 66

Mikael Ahlén Marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad 031-704 68 63

Hela Riksbyggens verksamhet ska genomsyras av hållbarhet!
Riksbyggen arbetar med Agenda 2030 och ska bidra till att uppnå FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Exempel:

Under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

Bilder