Pressinbjudan: Boende utan egen bil – mobilitetstjänster i Brf Viva 2019-09-16, kl 08:05

Pressinbjudan: Boende utan egen bil – mobilitetstjänster i Brf Viva

Riksbyggens Brf Viva i Göteborg har byggts utan parkeringsplatser för de boende. Det ställer större krav på att hitta nya och innovativa lösningar för att underlätta för de boende att klara vardagen utan egenägd bil. Välkommen till ett seminarium som handlar om hur ett bostadsprojekt utan parkering för egen bil fungerar i praktiken.

Riksbyggen och Johanneberg Science Park bjuder nu in till ett frukostseminarium om mobilitetstjänster i Brf Viva. Seminariet kommer även att sändas live på Johanneberg Science Parks Facebook-sida och kan även ses i efterhand.

Brf Viva på södra Guldheden i Göteborg står begreppet hållbarhet i fokus. Solcellsanläggning, energilagring, återvunnen ventilation, gemensamhetskontor samt resurssnålt byggande i klimatoptimerad betong är några av de innovationer som präglar projektet. Brf Viva ska visa vägen mot ett hållbart boende. De boende har tillgång mobilitetstjänster som ingår i deras boende, inledningsvis cykelpool och bilpool, samt möjlighet att köpa biljetter till kollektivtrafiken.

Program:

  • Välkommen - Peter Selberg, forskningsstrateg Positive Footprint Housing/Brf Viva Riksbyggen & Eva Pavic, Johanneberg Science Park.
  • Bilfritt boende - Mikael Ahlen, Charlotta Brolin, Riksbyggen
  • Mobilitet som tjänst – erfarenheter från Brf Viva, IRIS Smart Cities – Lennart Persson, EC2B Mobility, EC2B Mobility
  • Göteborgs Stads perspektiv på mobilitetstjänster - David Backelin, Trafikkontoret

Plats: Johanneberg Science Park, Sven Hultins Plats 1, Göteborg.
Dag och tid: 18 september, start klockan 07:30.

Media är varmt välkomna att delta!

Brf Viva är ett resultat av många års forskning i samarbetsprojektet Positive Footprint Housing, kring hur vi kan bygga, bo och leva så hållbart som möjligt. Initierat av Riksbyggen i samarbete med bland andra Johanneberg Science Park, Chalmers, Göteborgs universitet, Göteborg Energi, Göteborgs Stad och RISE – Research Institutes of Sweden. Läs mer

Utvecklingen av EC2B i Brf Viva är en del av det EU-finansierade IRIS Smart Cities projektet, där innovativa lösningar inom mobilitet, energi och IKT utvecklas och testas. Integreringen mot Västtrafik har skett med stöd från Vinnova. IRIS Smart Cities koordineras av Johanneberg Science Park på uppdrag av Göteborgs Stad.

För mer information:
Mikael Ahlén, marknadsområdeschef för Riksbyggen i Göteborg, 031-704 68 63
Charlotta Brolin, hållbarhetsspecialist på Riksbyggen, 031-704 55 08

Bilder