Säljstart för Riksbyggens seniorbostäder i Bonum Brf Villa Byslätt 2019-08-16, kl 07:45

Säljstart för Riksbyggens seniorbostäder i Bonum Brf Villa Byslätt

Riksbyggen tar nu sitt mycket populära koncept för seniorboende, Bonum, till ännu en stadsdel i Jönköping. I Munksjöstaden håller Riksbyggen på att bygga 43 lägenheter i Bonum Brf Villa Byslätt, avsedda för hushåll där minst en person fyllt 55 år. Säljstarten inleds med ”Öppet hus” vid tre tillfällen under veckorna 34 och 35.

– I Jönköping har intresset för Bonum varit stort sedan konceptet startade och det är nu fjärde gången vi uppför en Bonumförening i staden. Fler seniorbostäder innebär också positiva effekter på flyttkedjorna vilket vi på Riksbyggen som långsiktig samhällsutvecklare vill vara med och bidra till, säger Maria Kjellgren, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad i Jönköping.

Bonum Brf Villa Byslätt kommer rymma 43 moderna lägenheter belägna i korsningen Östra Torpagatan/Vaggerydsgatan, mitt i Munksjöstaden. I stadsdelen, och i omedelbar närhet, finns butiker, restauranger, vårdcentral, kontor, grönområden och historiska byggnader.

I föreningen finns tvåor, treor och några fyror.

– Alla lägenheterna har balkong eller uteplats. Planlösningarna är välplanerade med omsorg för hur vardagslivet fungerar bäst för målgruppen, till exempel så har treorna och fyrorna en extra toalett, vilket många par uppskattar, berättar Maria.

I husen finns också både gemensamhetslokal och övernattningslägenheter för tillfälliga gäster. 

– Det är mycket populärt och gör att man till exempel inte behöver ett eget gästrum när familj eller vänner kommer för att hälsa på, säger Maria.

Riksbyggens Bonum seniorboende är en riktig framgångssaga. Den första skissen till Bonum ritades 2006 och 2008 startades konceptet officiellt. Idag är över 1 200 Bonum-bostäder inflyttade runt om i landet.

– I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster. Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller att fönstren putsas. Tjänsterna betalas när man utnyttjar dem. Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende, träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskap vilket är väldigt uppskattat, berättar Maria.

Byggnationen av Bonum Brf Villa Byslätt har redan startat vilket innebär att inflyttningen planeras redan till början av 2021.

Öppet hus hos Riksbyggen i Jönköping
Onsdag 21 augusti 17.00-18.30
Torsdag 22 augusti 11.-30-13.00
Onsdag 28 augusti 15.30-17.00

Plats: Riksbyggens kontor, Barnarpsgatan 39 F.

För mer information:
Maria Kjellgren, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen, 036-10 84 59
maria.kjellgren@riksbyggen.se.

Hela Riksbyggens verksamhet ska genomsyras av hållbarhet!
Riksbyggen arbetar med Agenda 2030 och ska bidra till att uppnå FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Exempel:

Under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

Bilder