Klart med vårdcentral och BVC till Riksbyggen i Partille 2019-06-26, kl 07:55

Klart med vårdcentral och BVC till Riksbyggen i Partille

Medipart AB är nu klar som en av hyresgästerna i Riksbyggens fastighet vid nybyggda Brf Kronhöjden i Partille. Medipart avser att starta en vårdcentral och en barnavårdscentral, BVC. I de nedre våningarna av detta bostadsprojekt i centrala Partille skapar Riksbyggen ett kommersiellt projekt med 2 000 kvadratmeter handel och kontor.

Nyligen blev det klart att coworkingföretaget Hive Workspace hyr 800 kvadratmeter av Riksbyggen i Partille. Nu är ytterligare en hyresgäst klar, Medipart AB. Medipart AB kommer att öppna en vårdcentral med tillhörande BVC om cirka 430 kvadratmeter.

– Både en vårdcentral och BVC är viktiga delar av servicen i en stadsdel. På Riksbyggen är vi därför mycket glada över avtalet med Medipart AB och deras kommande verksamheter, säger Carl-Johan Hansson, chef för Affärsområde fastigheter på Riksbyggen.

– Det är ett mycket bra läge direkt vid Partille torg som passar perfekt för vår typ av verksamhet. I takt med att Partille växer ökar också behoven av olika typer av service . Vår ambition är att erbjuda högkvalitativ vård med god säkerhet, hög tillgänglighet och kontinuitet till alla våra patienter i Partille, säger Bijan Sahebi, vd på Medipart AB.

I Partille, vid Allum och Kyrktorget, bygger Riksbyggen just nu Brf Kronhöjden. I huset, som har tolv våningar, finns 74 lägenheter i storlek 1–4 rum och kök. Preliminär inflyttning beräknas starta under kvartal 4, 2019. I de två bottenvåningarna skapar Riksbyggen en handelsfastighet, Kronhöjden Handel AB. Ytan om 2 000 kvadratmeter är avsedd både för kontor och butiker.

Lokalerna kommer att vara klara för inflyttning vid årsskiftet 2019/2020.

– Det här är Riksbyggens första kommersiella projekt i anslutning till ett bostadsprojekt på flera år. Vi ser det som en möjlighet i våra bostadsprojekt att både skapa värde och en levande stadsmiljö, avslutar Carl-Johan Hansson.

Savills uthyrningsteam har varit Riksbyggens samarbetspartner vid uthyrningarna till Hive Workspace och Medipart AB.

För mer information:
Carl-Johan Hansson, chef affärsområde Fastigheter, 08-698 41 08

Bilder