Hive Workspace till Riksbyggen i Partille 2019-06-13, kl 07:50

Hive Workspace till Riksbyggen i Partille

I de nedre våningarna av Brf Kronhöjden i centrala Partille skapar Riksbyggen ett kommersiellt projekt med 2 000 kvadratmeter handel och kontor. Nu är den första hyresgästen klar, coworkingföretaget Hive Workspace som erbjuder en kombination av kontorshotell och mötesplats i en inspirerande miljö.

– På Riksbyggen är vi mycket glada över att kunna välkomna Hive Workspace till våra kommande lokaler i Partille. Läget är fantastiskt i direkt anslutning till Partille torg med närhet till både kommunikationer och Allum köpcentrum, säger Carl-Johan Hansson, chef för Affärsområde fastigheter på Riksbyggen.

– Coworking är framtidens arbetsplats där vi vill samla så många experter, entreprenörer och personligheter som möjligt. Vi ser nu fram emot att få utöka vår verksamhet med ett nytt kontorshotell med hög tillgänglighet i snabbväxande Partille, säger Peter Nordin, vd på Hive Workspace.

 Hive Workspace finns sedan tidigare i centrala Göteborg, Stockholm och Örebro.

I Partille, vid Allum och Kyrktorget, bygger Riksbyggen just nu Brf Kronhöjden. I huset, som har tolv våningar, finns 74 lägenheter i storlek 1–4 rum och kök. Preliminär inflyttning beräknas starta under kvartal 4, 2019. I de två bottenvåningarna skapar Riksbyggen en handelsfastighet, Kronhöjden Handel AB. Ytan om 2 000 kvadratmeter är avsedd både för kontor och butiker. Lokalerna kommer att vara klara för inflyttning vid årsskiftet 2019/2020.

– Det här är Riksbyggens första kommersiella projekt i anslutning till ett bostadsprojekt på flera år. Vi ser det som en möjlighet i våra bostadsprojekt att både skapa värde och en levande stadsmiljö, avslutar Carl-Johan Hansson.

Avtalet med Hive Workspace omfattar cirka 800 kvadratmeter.

För mer information:
Carl-Johan Hansson, chef affärsområde Fastigheter, 08-698 41 08

Hela Riksbyggens verksamhet ska genomsyras av hållbarhet!
Riksbyggen arbetar med Agenda 2030 och ska bidra till att uppnå FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Exempel:

Under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

Bilder