Riksbyggen ingår rikstäckande samarbete med Stadsrum Fastigheter 2019-06-10, kl 07:55

Riksbyggen ingår rikstäckande samarbete med Stadsrum Fastigheter

Riksbyggen och Stadsrum Fastigheter har tecknat avtal gällande teknisk förvaltning och drift av deras fastigheter i Sverige . Avtalet startar i augusti 2019 och löper på tre år med möjlighet till förlängning i ytterligare ett år.

Stadsrum Fastigheter är ett fastighetsbolag som ägs av Keva, Alecta och HEA Property Holding AB. Deras uppdrag är att direktäga, förvalta och utveckla kommersiella fastigheter i Sverige, och deras fastighetsbestånd består idag av 13 fastigheter belägna i citykärnor runt om i Sverige.

– Det är mycket glädjande att få möjligheten att förvalta Stadsrums fastigheter i Sverige. Vi har goda erfarenheter av lokala avtal med dem, och ser nu möjligheten att stärka vårt samarbete och utveckla samtliga av deras fastigheter tillsammans, säger Helena Norrman Gustafsson, säljansvarig på Riksbyggen.

Avtalet avser teknisk förvaltning, fastighetsdrift samt hyresadministration av bostäder och startar i augusti 2019 och löper tre år med möjlighet till förlängning i ytterligare ett år.

- Stadsrum fastigheter har på bara några år byggt upp ett betydande fastighetsbestånd, och vi kommer att fortsätta växa i snabb takt. Med Riksbyggen som samarbetspart får vi en stark helhetsleverantör som kan fortsätta att växa ihop med oss, säger Sofia Strandell, Fastighetschef på Stadsrum fastigheter.

För mer information:
Helena Norrman Gustafsson, säljansvarig på Riksbyggens Rikskundenhet, 076-100 00 57

Hela Riksbyggens verksamhet ska genomsyras av hållbarhet!
Riksbyggen arbetar med Agenda 2030 och ska bidra till att uppnå FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Exempel:

Under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

Bilder