Pressinbjudan: Invigning av Solar Egg i Rättvik med unik bakelse 2019-06-05, kl 07:55

Pressinbjudan: Invigning av Solar Egg i Rättvik med unik bakelse

Den 12 juni invigs Riksbyggens Solar Egg längst ut på Långbryggan i Rättvik. Solar Egg är Riksbyggens äggformade och världsberömda bastu som skapats av konstnärsduon Bigert och Bergström. På plats under invigningen är bland andra Annette Riesbeck, kommunstyrelsens ordförande i Rättvik. Dagen till ära har Fricks Konditori i Rättvik specialkomponerat en Solar Egg-bakelse.

– Det känns fantastiskt att vi i Rättvik fått denna möjlighet! Jag hoppas och tror att Solar Egg kommer att glädja både kommunens invånare och besökare denna sommar, säger Annette Riesbeck, kommunstyrelsens ordförande i Rättvik.

Riksbyggen bjuder in alla Rättviksbor till invigningen och de 100 första besökarna kommer att bjudas på den för dagen framtagna Solar Egg-bakelse från Fricks Konditori. Skapelsen består av limemousse, vit chockladganache med crisp, kladdkaksbotten och guldöverdrag.

– Redan när vi fick reda på att Solar Egg skulle komma till Rättvik tänkte jag att vi måste komponera en bakelse, när jag sen fick frågan officiellt antog jag utmaning med glädje. Solar Egg kommer ju att stå i Rättvik över sommaren och vi visste direkt att med smakerna ville vi återspegla sommarens fräschör, säger konditor Peter Frick.

Bakelsen kommer att säljas på Fricks Konditori från den 12 juni och under tiden Solar Egg finns i Rättvik.

Solar Egg ritades på uppdrag av Riksbyggen av konstnärerna Bigert & Bergström som en symbol för nystart i samband med Kirunas samhällsomvandling. Riksbyggens Solar Egg är en världsattraktion som närmast har varit utställd på American Swedish Institute i Minnesota.

– Riksbyggens Solar Egg fortsätter att sätta både Sverige och Kiruna på kartan, nyligen fick vi förfrågan från en av Japans ledande designtidningar som vill skriva om ”ägget”. Det är otroligt roligt att Riksbyggen fått möjligheten att placera Solar Egg på en av Sveriges vackraste platser i en bygd som är en symbol för sommaren, säger Mathias Sandberg, marknads- och försäljningschef Riksbyggen Stockholm/Uppland.

Media är varmt välkomna till invigningen!

Dag och tid: 12 juni klockan 13.30
Plats: Längst ut på Långbryggan, Rättvik

Ett bastubad i Solar Egg på ”Bucketlist”
Att bada bastu i Solar Egg har utnämnts till en världsattraktion. Ett bastubad i Solar Egg har listats av det internationella guidemagasinet Time Out på plats tre av de bästa sakerna att uppleva i världen under en livstid. Den sammanlagda räckvidden för alla inlägg i digitala medier om Solar Egg uppgår till över 1,3 miljarder personer.Faktaruta:
Solar Egg ritades av Bigert & Bergström som en symbol för nystart i samband med Kirunas samhällsomvandling. För de kommande tio åren har Riksbyggen och LKAB tecknat ett avtal som kommer att skapa 250 nya lägenheter i Malmfälten. Under 2018 tog Riksbyggen första spadtaget för Brf Fjällvyn i Kiruna och i januari var det officiell byggstart för Brf Midnattssolen med 40 bostadsrätter i Gällivare.

Solar Egg för Riksbyggen har fått en rad utmärkelser, bland annat det prestigefyllda designpriset Red Dot Award, Stålbyggnadspriset 2017 samt vunnit German Design Award och Swedish Arts & Business Awards. Solar Egg har även belönats med silver i Svenska Designpriset och brons i London International Awards.

För mer information, kontakta:
Mathias Sandberg, marknads- och försäljningschef Riksbyggen Stockholm/Uppland
mathias.sandberg@riksbyggen.se +46 8 553 63 511
riksbyggen.se/solaregg

Hela Riksbyggens verksamhet ska genomsyras av hållbarhet!
Riksbyggen arbetar med Agenda 2030 och ska bidra till att uppnå FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Exempel:

Under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

Bilder