Pressinbjudan: Första spadtaget för Riksbyggens 53 seniorbostäder i Kävlinge 2019-05-29, kl 15:00

Pressinbjudan: Första spadtaget för Riksbyggens 53 seniorbostäder i Kävlinge

Den 3 juni är det dags att ta första spadtaget för Riksbyggens Bonum Brf Kilen. Företrädare för Kävlinge kommun, Riksbyggen, byggande styrelse och entreprenören kommer att vara med och ta det första spadtaget.

Bonum är Riksbyggens koncept för seniorboende i bostadsrättsform och vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år. Bonum Brf Kilen i Kävlinge kommer att byggas där Kvarngatan möter Skomakaregatan och Rundelsgatan möter varandra. Mitt emot kommunhus, vårdcentral, apotek och bibliotek. Matbutiker och kommunikationer finns också i närheten.

I Bonum Brf Kilen finns effektiva tvåor, lite mer generösa treor och rymliga fyror med plats för lite mer och fler. Som i alla Riksbyggens nyproduktionsprojekt finns ett hållbarhetstänk i alla led. Husen byggs för att klara certifieringskraven för Miljöbyggnad Silver och det färdiga projektet ska bidra till den biologiska mångfalden.

Till exempel får komplementsbyggnader biotoptak och mängden täta och hårdgjorda ytor minimeras. Planteraring av växter som blommar från tidigt till sent på säsongen samt fågelholkar och fågelbad bidrar också till den biologiska mångfalden.

Den sociala hållbarheten är viktig i alla bostadsprojekt och inte minst i boende som vänder sig till en äldre målgrupp. I Bonum Brf Kilen kommer det att finnas en boulebana och ett lusthus med grillplats på innergården och en gemensamhetslokal för sociala aktiviteter.

I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster. Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller att fönstren putsas. Tjänsterna betalas när man utnyttjar dem.

Förutom gemensamhetslokal finns även ett övernattningsrum för tillfälliga gäster. Det är mycket populärt och gör att man till exempel inte behöver ett eget gästrum när familj eller vänner kommer för att hälsa på.

Media är varmt välkomna att delta under det första spadtaget!

Dag och tid: Måndag 3 juni med start kl 12.00.

Plats: Villa Aquila, Södra Vallgatan 10 i Kävlinge.

För mer information:
Henrik Persson, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Syd, 040-10 94 62

Hela Riksbyggens verksamhet ska genomsyras av hållbarhet!
Riksbyggen arbetar med Agenda 2030 och ska bidra till att uppnå FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Exempel:

Under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

Bilder