Pressinbjudan: Första spadtaget för Riksbyggens Brf Cykelverkstaden i Täby 2019-05-22, kl 10:00

Pressinbjudan: Första spadtaget för Riksbyggens Brf Cykelverkstaden i Täby

Den 27 maj tas det första officiella spadtaget Riksbyggens Brf Cykelverkstaden med 111 nya bostäder. Brf Cykelverkstaden är Riksbyggens första etapp i Täby Park. Första spadtaget tas av bland andra Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande i Täby och Leif Linde, vd Riksbyggen.

Brf Cykelverkstaden är första etappen för Riksbyggens satsning i Täby. Sammanlagt planerar Riksbyggen för totalt cirka 800 nya bostäder i Täby Park i flera etapper, både hyres- och bostadsrätter.

– Det ska bli väldigt roligt att vara med och ta det första spadtaget för Brf Cykelverkstaden. Satsningen i Täby Park är en av de största som Riksbyggen gör i Stockholmsområdet just nu och som i alla våra bostadsprojekt blir det fokus på hållbarhet, både när det gäller husens utformning och möjligheten till en mer hållbar vardag för de boende, säger Leif Linde, vd för Riksbyggen.

Precis som namnet avslöjar så står cykeln i centrum som transportmedel för de boende i den kommande bostadsrättsföreningen. Det kommer att finnas en cykelverkstad och många lättillgängliga cykelplatser, varav flera med laddplatser. Det kommer också att finnas cykelpool och närhet till fina cykelbanor.

Nya Täby Park växer fram till en pulserande stadsdel med totalt cirka 6 000 bostäder, butiker, restauranger och parkområden. Brf Cykelverkstaden är en del av Riksbyggens StegEtt-koncept, med mindre, yteffektiva lägenheter. Stort fokus har lagts på de sociala ytorna och hållbarhet och i projektet erbjuds både takterrass, gemensam atriumgård, växthus samt odlingslådor.

Riksbyggen planerar i kommande etapper för bostäder som riktar sig till flera olika målgrupper, både hyres- och bostadsrätter. Till exempel planerar Riksbyggen för en etapp med seniorbostäder avsedda för hushåll där minst en person fyllt 55 år, enligt Riksbyggens Bonum-koncept.

Media är varmt välkomna att delta under det första spadtaget!

Dag och tid: 27 maj klockan 11.00-13.00
Plats: Galoppvägen (Skyltat på plats)

För mer information:
Stefan Högman, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Stockholm Norrort, 08-553 63 502
Stefan.Hogman@riksbyggen.se

Hela Riksbyggens verksamhet ska genomsyras av hållbarhet!
Riksbyggen arbetar med Agenda 2030 och ska bidra till att uppnå FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Exempel:

Under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

Bilder