Säljsuccé för Riksbyggen på Limhamns Ön i Malmö 2019-05-20, kl 07:50

Säljsuccé för Riksbyggen på Limhamns Ön i Malmö

Många vill ta chansen att flytta till en ny bostad på Limhamns Ön. Den sista av 64 bostadsrätter i Riksbyggens Brf Aqua på Limhamns Ön är nu såld. I grannföreningen Brf Ventus med 55 lägenheter finns bara ett 10-tal bostadsrätter kvar.

– Det är ett väldigt bra läge i Malmö och Riksbyggens nya bostäder är de sista som är planlagda inom en överskådlig framtid ute på Ön. Att det är havsutsikt mot Öresund och Öresundsbron från flertalet av bostäderna på Ön har givetvis bidragit till den stora populariteten, säger Jan-Peter Germundsson, ansvarig säljare för Brf Aqua och Brf Ventus på Riksbyggen.

Runt midsommar kommer det att vara inflyttning för Brf Aqua, som byggts med stort fokus på hållbarhet. I Brf Aqua kommer det till exempel att bli enklare att bo utan egen bil. En bilpool finns redan etablerad i området och som boende i Brf Aqua ingår medlemskap i bilpoolen i 10 år.

Brf Aqua utgör den första delen av det sista kvarteret som bebyggs på Ön. Inom samma kvarter byggs Brf Ventus och tillsammans kommer de båda föreningarna att innehålla 119 bostäder.

– Inflyttningen i Brf Ventus beräknas kunna ske under vintern 2019. Huset blir fem våningar högt och kommer innehålla allt från den kompakta lilla ettan till den generösa och rymliga fyran, med många alternativ däremellan. Intresset är stort och bara tio lägenheter finns kvar, berättar Jan-Peter Germundsson.

För mer information:
Jan-Peter Germundsson, säljare på Riksbyggen Bostad Syd, 040-32 30 40.

Hela Riksbyggens verksamhet ska genomsyras av hållbarhet!
Riksbyggen arbetar med Agenda 2030 och ska bidra till att uppnå FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Exempel:

Under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

Bilder