Leif Linde blir styrelseordförande i Fonuskoncernen 2019-05-17, kl 07:00

Leif Linde blir styrelseordförande i Fonuskoncernen

Riksbyggens vd Leif Linde är ny styrelseordförande för Fonus ekonomisk förening. Det beslutades på Fonus Föreningsstämma torsdagen den 16 maj. Beslutet var enhälligt.

– Jag känner mig hedrad över förtroendet. Det är en ära att bli ordförande för en koncern med välkända varumärken som Fonus, Familjens Jurist och Vita Arkivet med flera. En verksamhet som bedrivits i snart 75 år och som är väletablerad i både Sverige och Norge, säger Leif Linde, vd för Riksbyggen och nybliven styrelseordförande Fonus.

Leif Linde arbetar sedan 1 december 2012 som vd för Riksbyggen och han har en gedigen erfarenhet av att leda kooperativa företag. Tidigare har han bland annat varit förbundsdirektör för Kooperativa Förbundet, KF, och vd för Konsumentföreningen Svea.

– Jag vill utveckla Fonus viktiga affär med hjälp av mina erfarenheter från andra kooperativa företag. Utmaningen för Fonus är att få en bredare verksamhet inom begravning och juridik genom att vara lyhörd för förändringar i marknaden och beteenden, säger Leif Linde.

Leif Linde är även ordförande i arbetsgivarorganisationen KFO samt styrelseledamot i Folksam Sak och Svensk Kooperation. Sedan Leif Linde tillträdde som vd för Riksbyggen har företaget näst intill dubblat sin omsättning och kraftigt ökat både rörelseresultat och bostadsproduktion.

Riksbyggens hållbarhetsberättelse 2018

Om Fonuskoncernen
Fonus är en koncern med två huvudområden: begravningsverksamhet och familjejuridik. 
I verksamheten finns även en produktionsindustri för kistor och urnor. Totalt omsätter koncernen drygt 1 miljard kronor och har cirka 700 anställda på 246 begravningskontor i Sverige och 32 begravningskontor i Norge. Familjens Jurist är Sveriges största juristbyrå och finns på över 280 orter runt om i landet.

För mer information:
Håkan Andersson, presschef Riksbyggen, 072-239 00 66

Hela Riksbyggens verksamhet ska genomsyras av hållbarhet!
Riksbyggen arbetar med Agenda 2030 och ska bidra till att uppnå FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Exempel:

Under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

Bilder