Riksbyggen branschbäst bland högskole- och civilingenjörer för 3:e året i rad 2019-04-24, kl 07:50

Riksbyggen branschbäst bland högskole- och civilingenjörer för 3:e året i rad

Studenter som läser till högskole- och civilingenjör vill helst arbeta på Riksbyggen inom fastighetsförvaltningsbranschen. Det visar Universums årliga undersökning Företagsbarometern, som i år har besvarats av över 25 000 studenter.

– Riksbyggen har arbetat aktivt för att synas på högskolor och universitet, både genom att delta på arbetsmarknadsdagar och arrangera lunchföreläsningar. Riksbyggen tar också emot ”exjobbare” och har roller anpassade för ingenjörer som kommer direkt från utbildningen, till exempel biträdande projektledare, säger Maria Sörén, employer branding-ansvarig på Riksbyggen.

Varje år rankar landets studenter Sveriges mest attraktiva arbetsgivare i karriärundersökningen FöretagsBarometern. FöretagsBarometern är en heltäckande studentundersökning om karriär, arbetsliv och framtid. I år har över 25 000 studenter från landets universitet och högskolor deltagit i undersökningen och röstat fram Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

När det gäller civilingenjörer placerar sig Riksbyggen på plats 74 Riksbyggen att jämföra med plats 113 under 2018, sett över alla branscher. Högskoleingenjörerna rankar Riksbyggen till plats 32 i årets undersökning jämfört med plats 52 året innan, enligt samma jämförelse. Men inom fastighetsförvaltningsbranschen är Riksbyggen branschbäst.


– Riksbyggen är också ett företag med värderingar som unga tycker är bra, till exempel långsiktighet och nytänkande, men även hållbarhet där Riksbyggen ligger i framkant. Många tycker helt enkelt att vi är ett "schysst företag" och det är viktigt vid rekrytering av nya medarbetare, säger Maria Sörén.

För mer information:
Maria Sörén, employer branding-ansvarig på Riksbyggen, 0766-52 63 50

Hela Riksbyggens verksamhet ska genomsyras av hållbarhet!
Riksbyggen arbetar med Agenda 2030 och ska bidra till att uppnå FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Exempel:

Under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

Bilder