Riksbyggen och Bostadsförmedlingen i uthyrningssamarbete av 138 hyresrätter i Nyköping 2019-03-26, kl 07:50

Riksbyggen och Bostadsförmedlingen i uthyrningssamarbete av 138 hyresrätter i Nyköping

I Nyköping pågår byggandet för fullt av Riksbyggens 138 nya hyresrätter i området Marieberg. Inflyttningen är planerad till våren 2020 och Riksbyggen kommer att samarbeta med Bostadsförmedlingen i Stockholm för uthyrning av lägenheterna.

Marieberg ligger nära både strövområden och affärscentra i den norra delen av Nyköping.

– Lägenheterna som Riksbyggen uppför är moderna, ljusa och välplanerade med ett, två och fyra rum och kök. Vi ser nu fram emot att samarbeta med Bostadsförmedlingen i Stockholm och hoppas att många som bor i Stockholmsområdet, där det är en stor brist på bostäder, ska få upp ögonen för att flytta till Nyköping, säger Christoffer Svensson, hyresstrateg på Riksbyggen.

Riksbyggen har tidigare samarbetat med Bostadsförmedlingen för uthyrning av hyresrätter i Stockholmområdet, till exempel i Porslinskvarteren i Gustavsberg.

– Vi är glada för det fortsatta förtroendet från Riksbyggen och ser fram emot det här samarbetet. Vi strävar alltid efter att kunna erbjuda de bostadssökande ett så brett utbud som möjligt. Att vi nu etablerar oss i Nyköping stärker Stockholms växande arbetsmarknadsregion, säger Christer Edfeldt, vd, Bostadsförmedlingen.

Marieberg har närhet till E4-påfarten, vilket gör det lätt att pendla med bil till omkringliggande städer. Det tar ungefär en timme till Stockholm och 40 minuter till Södertälje. Sträckan går även att resa med SJ. Stadsbussen trafikerar området och en promenad utmed ån in till stadens centrum tar ca 15 minuter.

Lägenhetsytorna varierar från 37 kvadratmeter i ettorna till 94 kvadratmeter i fyrorna. Lägenheterna har vitmålade väggar och ekparkett i samtliga rum. I hallen finns hatthylla, klinker innanför ytterdörren och ekparkett i resten av utrymmet. Köken är ljusa och öppna med praktisk förvaring. Badrummen är moderna och rymliga med ytskikt i kakel och klinkers. Alla lägenheter har en uteplats eller balkong.

>>Läs mer om Riksbyggens hyresrätter i Nyköping

För mer information:
Christoffer Svensson, hyresstrateg på Riksbyggen, 08-698 42 71
Christoffer.Svensson@riksbyggen.se
Carl-Johan Hansson, chef Affärsområde Fastigheter, Riksbyggen, 08-698 41 08.
carl-johan.hansson@riksbyggen.se

Hela Riksbyggens verksamhet ska genomsyras av hållbarhet!
Riksbyggen arbetar med Agenda 2030 och ska bidra till att uppnå FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Exempel:

Under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

Bilder