Säljsuccé: Riksbyggen byggstartar 61 lägenheter i Kungälv 2019-02-19, kl 07:40

Säljsuccé: Riksbyggen byggstartar 61 lägenheter i Kungälv

Efter en stark försäljning är det nu klartecken för att starta byggandet av 61 bostadsrätter i Brf Murgrönan, Riksbyggens tredje projekt i Kungälvs nya stadsdel Kongahälla. Inflyttningen är planerad till våren 2021.

– Riksbyggens bostäder i Kungälvs nya stadsdel Kongahälla har ett fantastiskt bra läge mitt i mot det nya köpcentrumet Kongahälla Center och Kungälvs nya resecentrum, vilket gör bostäderna attraktiva för många. Sedan säljstarten i november har 45 procent av lägenheterna i Brf Murgrönan sålts och nu byggstartas projektet, berättar Karin Ekström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Bohus Vänern.

De 61 bostäderna är fördelade på fem trapphus varav fyra är vända mot det nya torget Marknadsplatsen som kommer bildas mellan Brf Murgrönan och Kongahälla Center, som slår upp portarna den 28 mars 2019. I bottenvåningen på Brf Murgrönan finns butiks- och restauranglokaler med ett fantastiskt läge mot det nya torget och närheten till, resecentrat, köpcentrat och Kungälvs nya gågata Torpe Gränd. Uthyrning av lokalerna pågår.

– Det är väldigt roligt att kunna  byggstarta det tredje projektet i Kongahälla, som är en del i Riksbyggens långsiktig satsning på Kungälv. Riksbyggen färdigställde det första av fem projekt i Kongahälla, Brf Vildvinet under hösten 2018 och kommer med Brf Bonum Blåregnet, Brf Murgrönan och ytterligare två kommande kvarter att totalt bygga ca 330 lägenheter i Kongahälla, säger Rasmus Edlund, projektchef på Riksbyggen.

Lägenheterna i Brf Murgrönan är i storlekarna 2-5 rum och kök. Både de minsta 2:orna på 38,5 kvm och de största 5:orna på 120,5 kvm är redan sålda. Inflyttning är preliminärt våren 2021. Sedan tidigare har Brf Murgrönans garage och källare byggstartas ihop med Riksbyggens Brf Bonum Blåregnet som ligger i samma kvarter.

Allt ska genomsyras av hållbarhet
Hållbarhet och långsiktighet är i fokus för Riksbyggen och därför bygger vi energieffektiva hus av hög kvalitet och tar fram lösningar som gör det enklare för de boende att bli mer klimatsmarta.
Till exempel ingår fri bilpool under ett år för alla som köper bostad i Kongahälla. Alla Riksbyggens hus med fler än två våningar byggs för att kunna certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad utgår från svenska miljömål, byggregler samt bygg- och förvaltningspraxis. 
Riksbyggen blev under 2018 utsedda till det mest hållbara företaget inom fastighetsbranschen.

För mer information:
Karin Ekström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Bohus Vänern, 0522-65 44 55.
riksbyggen.se/murgronan

Bilder