Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök
Planerat

Brf Murgrönan

Antal bostäder: 61
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Brf Murgrönan

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Om projektet

Bostadsrätter i Kongahälla, Kungälv

I Kungälvs centrum planerar vi för uppförande av 61 nya attraktiva bostadsrätter med modern arkitektur och material av hög kvalitet.

Närhet till restauranger, shopping och aktiviteter

Tänk vad skönt att ha det mesta på promenadavstånd. Kunna promenera till köpcentret, banken eller bageriet. Eller bara njuta av gröna gångstråk och vatten in på knuten. Här bor du i en levande del av staden där mötesplatserna är många och nära. De moderna husen byggs energieffektivt, vilket ger lägenheter som både du och miljön tjänar på. Goda förbindelser med bussar gör även resan till Göteborg smidig.

Den allra största fördelen med att flytta till det nya Kongahälla är just närheten till allt du behöver för en bekväm vardag och aktiv fritid. Här gör du det inte bara enkelt för dig – här frigör du en massa tid till det du verkligen vill göra.

Preliminära planlösningar

I pdf:erna nedan kan du kika på hur de olika lägenhetstyperna kommer se ut och var i huset de hamnar. Redan nu kan du hitta din favorit inför säljstarten i höst. Brf Murgrönans lägenheter hittar du i hus 1, som är det längst ner i respektive pdf.

Bilder

Se alla bilder
Antal bostäder: 61
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Brf Murgrönan

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektstatus

 • Icon Planerad April 2016 Dot
 • Icon Säljstart Oktober 2018 Dot
 • Icon Byggstart Dot
 • Icon Inredningsval Dot
 • Icon Inflyttning Dot

Projektfakta

Information

 • Toggle

  Förtur till våra nybyggda bostäder

  Riksbyggen Förtur

  Vill du öka din möjlighet att välja din drömbostad? Som medlem i Riksbyggen Förtur får du inbjudan till säljstart för de projekt som du anmält intresse för innan de erbjuds till allmänheten, och du har större chans att välja just den bostad som du vill ha. Läs mer om Riksbyggen Förtur här!

 • Toggle

  Handel, shopping och service

  Ett hundratal meter bort har du Coop och det nya köpcentret med varierat utbud av butiker. På andra sidan gården ligger ICA Maxi, Kungälv Centrum och alltifrån små butiker, caféer, restauranger, frisörer, apotek, vårdcentral, blomsteraffär, banker, resebyråer, mäklare och Systembolaget till flera stora klädkedjor.

 • Toggle

  Kulturella utflykter och aktiviteter

  Kungälvs största och mest kända attraktion är förstås Bohus Fästning som ligger någon kilometer bort. Vägen dit är kantad av kulturella aktiviteter och smakfulla minnen som inte går någon förbi. Närmast ligger stadens mötesplats nummer ett – Mimers Hus som rymmer Kungälvs bibliotek, konsthall, teater och kulturskola.

  Efter det Strandgatan och nybakade dofter från Göteborgs Kex som bakat kakor sedan 1888. Parallellt slingrar sig den kullerstenlagda Västra Gatan genom historien och flera hundra år tillbaka i tiden med sina vackra låga trähus – mot Kungälv Kyrka, Östra Gatan och anrika Fars Hatt som ligger alldeles i anslutning till fästningen.

  För att inte tala om Marstrand som är en av västkustens allra största pärlor. Strosa på kajpromenaden, njut av de pittoreska fasaderna, upptäck alla mysiga butiker, ateljéer och konstutställningar samt restauranger och sköna bad. Eller varför inte Carlstens Fästning som är öns stolthet och största sevärdhet.

 • Toggle

  Motion och hälsa

  Du som gillar att röra på dig har nära till många olika motionsformer. En av de populärare är Fontins frilufts- och rekreationsområde som är hela 212 hektar stort. Här har du tillgång till en helt ny motionscentral som är naturskönt integrerad i den oändliga terrängen – med utsikt över Göta- och Nordre älv, Kungälvs stad, Bohus Fästning, Tjuvholmen, Kastellegårdsskogen och Hisingen.

  Behöver du en riktig bensträckare kan det vara skönt att veta att Bohusledens 37 mil långa vandringsled från Lindome till Strömstad går förbi Motionscentralen Fontin och Grandalen. Är du golfare har du flera banor och klubbar att välja på i och kring Kungälv.

  Utöver det finns det dessutom gym, gruppträningsmöjligheter och rehabträning i närområdet. Samt inte minst sim- och ishallen Oasen för såväl stora som små simmare och skridskoåkare.

 • Toggle

  Skolor och gymnasium

  För dig som har barn finns det flera skolor att välja på i närområdet, utöver den nya förskolan i kvarteret. Strandskolan Montessori har både förskola och grundskola upp till årskurs nio. Liksom den centralt belägna Montessoriskolan Älvkullen. Samt Fredkullaskolan med waldorfpedgogik som också har både förskola och grundskola upp till nian. När det gäller gymnasieskolor har Mimers Hus Gymnasium en stark idrottsprofil och många olika program att välja på.
  Här hittar du information om skolor i kommunen.

 • Toggle

  Smidiga kommunikationer

  Förutom att du har nära till av- och påfarter till E6 kommer Kungälvs nya resecentrum att byggas i anslutning till bostadsområdet. Centrats tvåvåningsbyggnad beräknas vara klar i slutet av 2017 och får preliminärt ett tiotal hållplatslägen för buss, väntutrymmen och sittplatser, toaletter, kiosk och biljettförsäljning. Här bor du bara 20 minuter från centrala Göteborg med bil eller buss.

Antal bostäder: 61
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Brf Murgrönan

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Kontakt

Vår säljare svarar på dina frågor

*Obligatoriska fält
Ange namn. '<' och '>' är inte tillåtna
Ange ett fullständig telefonnummer
Fältet innehåller otillåtna tecken. '<' och '>' är inte tillåtna
Fyll inte i detta fält
Helena Jakobsen Säljare