Centralt i Malmö bygger vi om det gamla polishuset och bygger nya lägenheter på innergården.Här bor du mitt i Malmö med både kultur och all tänkbar service runt knuten.
Beräknad inflyttning sommaren 2021.
- Hus A-B augusti-september 2021
- Hus C-D-E maj-juni 2021
Välkommen in i Brf NEO Davidshall
Klicka på bilderna för att titta in i Brf NEO Davidshall visningslägenheter.

Lägenhet i ett av de nyproducerade husen på innergården.

Lägenhet i gamla polishuset som byggs om till moderna lägenheter.
Nytt liv i kvarteret i centrala Malmö
Lägenheterna i det gamla polishuset i Malmö får karaktär av våningar med generösa rum och några bevarade detaljer från förr. För att skapa ett enhetligt kvarter låter vi även de nybyggda husen inspireras av dåtiden.
Gör ditt val av lägenhet enklare
I Allt om Brf Davidshall finns all praktisk information du behöver för att kunna göra ett bra lägenhetsval. Här hittar du information om de båda husen som har tillhört det gamla polishuset och de nybyggda gårdshusen.
Här finns också lägenheternas originalinredningar och de tillval som du har möjlighet att göra. Du hittar också information om vår miljösyn och trygghetsfilosofi.
Alla boende har tillgång till fina gemensamma utrymmen. Bland det som byggs finns en vacker gemensamhetslokal i den gamla ordersalen, ett orangeri, takterrass samt en privat bil- och cykelpool med två Teslabilar. Dessutom finns parkeringsmöjligheter, trots att föreningen ligger mitt i Malmö.
Davidshalls historia
Vi har också tagit fram en informationsbok där du kan läsa mer om livet runt torget både förr och nu. Läs om polishusets spännande historia, hur stadsdelen föddes, den unika kopplingen till Kockum och födelsen av det moderna Malmö.
Hållbart och självklart
Riksbyggen har ett väl utvecklat miljöarbete och vi bygger hållbart för en lång tid framöver.
I dag har vi människor en helt annan syn på hållbarhet än man hade när polishuset byggdes. Under stora delar av artonhundratalet tillhörde hela kvarteret Kockums Mekaniska verkstäder – precis som resten av Davidshall. Därför börjar vi med att rena jorden på innergården innan vi börjar bygga. Det ger förstås en bättre miljö – för dem som flyttar in, för dem som bor i närheten och för kommande generationer.
Miljön gynnas också genom att vi tillvaratar och återbrukar material inne i det befintliga huset. När vi renoverar de äldre delarna får byggnaden också en bättre energiklassning.
För att bidra till en social hållbarhet skapar vi mötesplatser i form av samlingslokal, takterrass, uterum och övernattningslägenhet. Sociala mötesplatser såväl för det gemensamma mötet som för den ensamma stunden.