Försäljning pågår
Försäljning pågår

Brf Kanalpromenaden

2 000 000–14 700 000 kr

Nu kommer ännu en chans att flytta in i Malmös nya kronjuvel, Slottshusen. På nyligen upprustade Citadellskajen spikas snart de sista detaljerna i Brf Kanalpromenaden. OBS! – Det är bara möjligt att anmäla intresse för specifika lägenheter via valfoldern. Välkommen hem till lugn och ro!

Bostadsfakta

Pris 2 000 000– 14 700 000 kr
Rum 1–6 rum och kök
Area 40–130 kvm
Avgift

I månadsavgiften ingår:

 • uppvärmning
 • kallvatten
 • fastighetsförvaltning
 • städning av gemensamma ytor
 • skötsel av gården
 • underhåll av huset på lång och kort sikt
 • betalning av föreningens räntor och amorteringar
 • avsättning till framtida underhåll
 • expert som stöd i styrelsearbetet
 • kundtjänst dygnet runt

Tillkommer:

2 853–7 026 kr/mån
Våningar 4–8
Lägenheter 69
Status Försäljning pågår
Press

Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder 2020

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

Läs om undersökningen här

Nya rutiner för visningar och kundmöten

Vi arbetar aktivt med att minska risken för smittspridningen för att skapa trygghet för dig som kund vid visningar och möten.

Aktuella riktlinjer

Visningar

Just nu har vi inga visningar. Kontakta säljaren för mer information.

Slottshusen

Se filmen om Malmös nya kronjuvel - Slottshusen.

Se filmen

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Vår trygghetsfilosofi

Bostadsrätter på Citadellskajen i Malmö

Med slottet runt knuten ligger Malmös nyaste kronjuvel. Brf Kanalpromenaden på Citadellskajen består av två hus. Ett större med kanalutsikt och ett gårdshus på den mysiga innergården. Totalt finns 69 lägenheter om ett till sex rum och kök.

Det nya kvarteret runt historiska Citadellskajen är fint anpassat för nutidens Malmöbor. Här bor du precis i utkanten av Gamla Staden, men ändå så nära att du känner vibrationerna från Lilla Torg. Det här är ett boende för dig som vill ha lugn men ändå lite puls. Utanför porten väljer du bara höger för slott och stad eller vänster för ett bad i Västra Hamnen. En joggingtur runt Slottsträdgården? Eller kanske bara strosa längs kajen en stund. Välkommen hem till Brf Kanalpromenaden.

I huset som löper längs med kajen serveras du både förmiddagssol och kanalutsikt till lördagsbrunchen. Med glimrande solkatter från vattnet som letar sig upp på fasadens fönster. Nästan alla lägenheter har väl tilltagna balkonger som rymmer både umgänge och odling. Med en särskild blinkning till områdets historia ska vi bygga ett charmigt gårdshus, precis som man byggde förr. Här bor du extra avskilt med bara elva grannlägenheter. Som lugnet själv.

Välkommen in, välkommen hem!

Välkommen hem till din nya lägenhet där det allra mesta står redo för dig. Det enda du behöver göra är att skapa ditt hem efter personliga preferenser med möbler och inredning. I både kanal- och gårdshuset löper en vacker parkett i ek över golven som bryts av fint mot ett kök med ljusgrå luckor. I köket finns allt du behöver för att laga den första middagen i ditt nya hem, redan samma kväll. Från balkongdörren i glas och lägenhetens fönster springer rikligt med ljus in vilket får hemmet att kännas än mer ljust och luftigt. Brf Kanalpromenaden ger en känsla av inbjudan och öppenhet då lägenheterna binder samman köket, matplatsen och vardagsrummet. Den här delen av lägenheten skapar en naturlig, öppen och rymlig samlingsplats för en större återförening med familj och vänner.

I badrummen har vi gjort noggranna val av inredning, kakel och klinker. Du sätter din personliga prägel genom att välja något av våra stilpaket. Välj mellan vitt och grått i grundutförandet, och som tillval till exempel en elegant havsblå inredning med marmormönstrat väggkakel. I badrummet görs inga undantag för bekvämligheter med både tvättmaskin och torktumlare förinstallerade. 

Citadellskajen – Malmös nya kronjuvel

På historisk mark men i en ny framväxande stadsdel finns också nutidens alla moderna möjligheter. Förutom närhet till Malmös viktigaste stadsdelar ligger mindre guldklimpar precis runt hörnet. Tack vare närheten till vattnet har du lika nära till de populära fiskehoddorna. Här handlar du nyfångad fisk till kvällens bjudning. Gott och klimatsmart! Krävs det lite chark till kvällens middag så ligger Malmö saluhall bara ett stenkast från Brf Kanalpromenaden.

Tvärs över kanalen och in på Malmöhus slotts borggård växer en ny kulturscen fram. Här planeras teaterföreställningar med Malmö Stadsteater i ett samarbete med Malmö Museer och Malmö Konstmuseum. Tänk dig utomhusteater en varm sommarkväll i Nordens äldsta renässansslott. Och det bästa av allt, bara några minuters promenad hem.  

Från kajen och ut i världen

På den framväxande kajen planeras Citadellsvägen till ett vackert gång- och cykelstråk, vilket kommer bidra till en lugnare boendemiljö. Här sammanlänkas Malmö stad och området ytterligare. De korta avstånden gör det enklare att klara av vardagen utan bil. Bara en kilometer bort ligger Anna Lindhs plats med Citytunnelstation som är hela södra Sveriges kommunikationsnav där du i princip kan ta dig vart du vill.

På historisk mark

Den stora utvecklingen i Västra Hamnen och det gamla varvsområdet kring Kockums verkstäder har flyttat Malmö centrum närmare Öresund och fört invånarna närmare havet. Platsen för Brf Kanalpromenaden var länge hav eller sankmark kring bastionerna som omgav Malmöhus slott som byggdes i början av 1500-talet. Sen lade den danske kungen sitt myntslageri utanför slottsmurarna och guldtraditionen fick fart. I modern tid har området fyllts ut och använts främst till industriverksamheter. Men så sent som på 1960-talet var området en arbetsplats för 130 guldsmeder som jobbade i en guldsmedsverkstad. Kanske ligger några bortglömda guldmynt kvar under ditt nya hem. Grattis till ett kungligt boende!

 

placeholder

 • Planering pågår

   
 • Säljstart

  Höst 2021
 • Byggstart

  Höst 2021
 • Upplåtelse

  Höst 2023
 • Inflyttningsklart

  Vår/sommar 2024

Se huset och välj bostad

 • Välj favoritbostad och anmäl intresse
 • Se huset från olika vinklar
Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Storlek
Våning
Pris
Avgift
Status

Centralt och lugnt mitt i Malmö

Bor du här har du nära till hav, strand, restauranger och hela Malmös utbud av butiker. Alldeles runt hörnet ligger Malmö Saluhall med något för alla matälskare. På andra sidan kanalen ligger fiskehoddorna för dig som älskar färsk fisk.

Området har fina cykel- och promenadvägar och på några minuter cyklar du till Västra hamnen.

 

Anmäl intresse till Brf Kanalpromenaden

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till