Bo och hemestra i Gällivare

Gällivare är inte som andra städer. Det vet vi som bor här. Och det gör även den stora skaran människor som vallfärdar hit varje år, för att uppleva vårt välkända friluftsliv och storslagna natur. Höga fjälltoppar, trolska skogar och strömmande älvar. Tänk att vi har det precis intill husknuten? Därför vill vi slå ett slag för hemestern! Här följer våra bästa tips, från oss som jobbar på Riksbyggen i Gällivare. Vi hoppas de inspirerar dig att testa något nytt på hemmaplan, eller göra ett kärt återbesök.

Hemestra och njut av dina lokala smultronställen

Här känns hemma som borta, fast hemma. När du bor i en nyproducerad lägenhet ligger känslan av hotell nära till hands. Med fördelar som den egna, perfekta kudden och en kyl fylld med dina favoriter. Med egen balkong eller uteplats är hemesterkänslan aldrig långt borta. Där kan du koppla av och njuta av avskildheten i lugn och ro. Du kan skippa resväskan och få tillgång till hela garderoben istället, du har allt du behöver på några stegs avstånd, och du behöver aldrig checka ut. 

Vi frågade Katrin Viltok hos oss på Riksbyggen om hennes bästa hemestertips. Här kommer några tips du måste testa!

Katrin Viltok

"Vårvintern i Gällivare är helt fantastisk, använd dygnets timmar för utevistelse och testa gärna något nytt och gott utomhus. Kanske blir det nygräddad kanelbulle över öppen eld?!”

Katrin Viltok, kundkoordinator Riksbyggen i Gällivare

Ge dig ut på fisketur

Ta en tyst minut. Andas in, andas ut. Vi Gällivarebor är bortskämda när det kommer till bra fiske. Allt handlar om hur långt du vill fara innan kroken kan kastas i vattnet. Vassaraträsk, Nietsaksjön intill Dundret eller Suolasjöarna är bara några tips på fiskeställen – fler tips finns på Gellivare.se Men kom ihåg fiskekortet!

Upplev Gällivares matkultur

Att unna sig sådant man inte brukar hör lite en hemester till. En favorit bland Riksbyggens medarbetare är delikatessbutiken Karlgrens slakteri. Här finns ett stort utbud av lokalt färskt kött, chark och fisk. Är det kanske dags att njuta av trädgården eller balkongen och grilla lokal nöt, älg, ren eller gris? Eller varför inte ta med torkad, gravad och rökt ren eller röding på en picknick i naturen. Ska det lyxas lite extra på hemestern finns här även härlig Kalixlöjrom att köpa.

Ladda upp med solljus

Ta dig upp på fjället, njut av en utsträckt blick och magiska vidder. Bygg ett vindskydd av snöblock och avnjut en god kopp kokkaffe. I Gällivare med omnejd finns det gott om fjälltoppar att besöka. Spänn på dig skidorna/promenadskorna eller starta skotern för att ta dig till upp till en topp. Unna dig en kanelbulle eller två på fjället eller längst med grillplatserna runt Nuolajärvi.

Recept kanelbullepinnbröd

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 1 tsk  malen kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1,5 dl mjölk

Efter grillning:

  • Smör
  • Pärlsocker


Tänker du skidhemester?

Dundret, hjärtat i Gällivare. Upplev Dundret och allt det har att erbjuda, svischa ner i backarna med skidor eller pulka. Här finns det även gott om perfekta längdskidspår, restaurang och grillplatser. Tips är att ta med matsäck för en god utelunch.

Med fasta priser och avgifter kan du slappna av 

I en nyproducerad bostad slipper du tänka på renoveringsbehov och budgivning, du vet vad du betalar för och behöver inte oroa dig för att det blir dyrare än du tänkt. Du kan luta dig tillbaka och njuta av ditt fräscha, moderna hem. 

Trygg förvaltning med Riksbyggen

Med Riksbyggens förvaltning är och förblir hemmet en plats att känna sig trygg på. Vi har lång och bred erfarenhet av förvaltning av fastigheter och erbjuder tjänster inom allt från trädgårds- och grönyteskötsel, till störningsjour och tekniskt underhåll. När vi förvaltar är du fri från ansvar och åtaganden och i en välskött, fräsch fastighet blir det lätt att hitta semesterkänslan.