H22 City Expo 2022 
30 maj – 3 juli 

Sommaren 2022, mellan den 30 maj – 3 juli, tar Helsingborg stadsmässor till nästa nivå. H22 visar upp morgondagens lösningar. Lösningar som ger ökad livskvalitet i en smartare och mer hållbar stad. Riksbyggen är naturligtvis en del av H22 och vi visar upp flera av våra innovativa bostadsprojekt. Alla Riksbyggens aktiviteter är gratis.

Gratis guidade turer

 • Mån-Ons  10.00 Drottninghög 
 • Mån-Ons  11.00 Drottninghög 
 • Mån-Ons  13.00 Oceanhamnen 
 • Torsdagar 13.30 Brf Ribbhusen samt hyresrätt på Sundsutsikten på Kv Spårvagnshallarna  
 • Torsdagar  14.00 Brf Ribbhusen samt hyresrätt på Sundsutsikten på Kv Spårvagnshallarna  
 • Torsdagar  14.30 Brf Ribbhusen samt hyresrätt på Sundsutsikten på Kv Spårvagnshallarna 

  Här kan du boka våra guidade turer.
  Drottninghög
  Kv. Spårvagnshallarna 
  Oceanhamnen 
  Sundsutsikten
  Brf Ribbhusen
   

Här finns vi på H22 - kom och besök oss 

Riksbyggen - en del av H22 City Expo

Vi har en spännande tid framför oss, där innovation och nytänkande är i fokus. Helsingborg är en stad i framkant och vi ser att vi, Riksbyggen i samverkan med övriga partners, kan bidra till Helsingborg fortsatta samhällsutveckling. Genom H22-satsningen kan vi få synergieffekter i vårt arbetet med en smart och långsiktig utveckling.

Riksbyggen kommer visa flera färdigställda bostadsprojekt i Oceanhamnen och på Drottninghög. Vi visar även upp vårt område Kv Spårvagnshallarna, som är ett stadsutvecklingsprojekt i framkant. Kv Spårvagnshallarna kommer vara en satellit för H22 och ger oss möjlighet att visa och testa nya idéer som kan utvärderas av besökarna från när och fjärran.

Johanna Frelin om H22 City Expo

Johanna Frelin berättar om vår närvaro på H22 City Expo där vi bygger cirka 700 bostäder i området kring Spårvagnshallarna i Helsingborg. Vi visar hur framtidens boende ser ut med digitala hållbara lösningar.

Se filmen

Riksbyggen bygger smartare

En smartare stad erbjuder invånare, besökare och näringsliv att utvecklas på ett hållbart sätt. Det ska vara lätt att göra rätt. En smart stad ska också inkludera och engagera sina invånare, så att de kan påverka och medverka till att alla får samma möjlighet oavsett förutsättningar.

Genom att nyttja den kunskap som H22 bidrar till kan vi skapa ett internationellt skyltfönster för smarta, digitala innovationer för samhällsutveckling. H22 kommer vara en motor i omställningen till den nya tiden vi är på väg in i.

Tävling

Utveckla mobilitetslösning - finalisterna utsedda

Riksbyggens och Consids tävling fortsätter. Många studenter har antagit utmaningen och skickat in tävlingsbidrag till The Mobility Challenge 2022.

Läs mer om tävlingen och rösta fram vinnaren av The Mobility Challange 2022

Genom H22 City Expo bjuds hela världen in till en färgsprakande innovationsshow för alla åldrar. En stadsmässa där vi sätter ljuset på allt som åstadkommits fram till 2022.

Läs allt om H22