Hållbart är tid. Och pengar.

Vi vet att hållbarhet gör skillnad på sista raden. Vi hjälper företag att bli mer hållbara i förvaltningen av sina fastigheter. Både för miljön och för plånboken. 

Vi är oerhört stolta över att kunna erbjuda en hållbar förvaltning som ger människor och företag möjligheten att leva och verka mer klimatsmart. Och vårt arbete fortsätter, med att utveckla och testa nya lösningar för ett klimatneutralt och hållbart liv. 

För det finns mycket kvar att göra i vår bransch, och vi måste alla hjälpas åt. Att rädda planeten är allas ansvar. 

Forskning och utveckling

Allt mer extrema väderförhållanden gör att behoven av att klimatanpassa fastigheter ökar. I en forskningsrapport från SMHI har kommunernas arbete med klimatanpassning granskats. Där framgår det att bristande kunskap eller otillräckligt agerande från fastighetsägaren är en svårighet i klimatanpassningsarbetet. Riksbyggen deltar i ett projekt med bland annat Linköpings Universitet och som syftar till att stärka fastighetsägares förmåga att skydda sina hus från klimatrelaterade skador. Och enligt Folksam har skadekostnaderna för naturkatastrofer fördubblats på 30 år.

– Jordens klimat har blivit varmare och det är en förändring som vi ser kommer att fortsätta. Som fastighetsägare har man stort ansvar att själv vidta förebyggande åtgärder för att skydda sin fastighet och det finns många sätt att arbeta med klimatanpassning, säger Karolina Brick, miljöchef på Riksbyggen. 

Riksbyggen är Sveriges Grönaste Varumärke

Riksbyggen är vinnare kategorin "Nyproduktion av bostäder" i Sveriges Grönaste Varumärke, enligt en undersökning från konsultföretaget Differ.

Läs om utmärkelsen här

Hållbar förvaltning

Fyll i formuläret för mer information om förvaltning för företag och fastighetsägare

Tjänster