Tilläggstjänst Driftövervakning till Fastighetsdrift

Driftövervakning är ett antal smarta tjänster som genom insamling och möjlighet till analys av data ger effektivare energianvändning, behagligare inomhus­temperatur och tryggare fastighet. Som tilläggstjänster finns även tryggare uppkoppling mot internet och övervakning av larm dygnet runt.

Välj fritt mellan en eller flera tjänster

I våra tilläggstjänster hittar du ett brett utbud av tjänster som underlättar ert arbete, sparar pengar och ökar trivseln i er förening. För att välja någon av tilläggstjänsterna inom Driftövervakning behöver ni ha grundtjänsten Fastighetsdrift.

  • Larmhantering 24/7
  • Fastighetsuppkoppling (Riksbyggen Connect)
  • Inomhustemperatur

Tryggare fastighet med smartare tjänster

Ett larm som upptäcks för sent kan i värsta fall ge stora skador som till exempel en översvämning. Med tjänsten Larmhantering innebär det att Riksbyggen håller koll på fastighetens styr- och övervakningssystem och hanterar alla larm i systemet. Larm klassificeras och registreras på samma sätt som felanmälningar och skickas till rätt utförare för åtgärd.

Skönare inomhusklimat
Bättre överblick på energianvändningen
Minskad miljöpåverkan
Personal du känner igen
Vi kan din fastighet
Brister upptäcks i tid

Bättre förutsättningar att identifiera avvikelser

För att ta reda på fastighetens energianvändning krävs tillgång till korrekta mätvärden avlästa vid rätt tidpunkt. Tjänsten Automatisk mätdatainsamling arbetar med virtuell robotteknik. Den ger föreningen hög kvalitet på data om fastighetens energianvändning och ger förutsättningar för en effektiv energianvändning.

Tryggare uppkoppling mot internet

Våra fastigheter blir allt mer digitaliserade. Det ökar kraven på trygga, kostnadseffektiva och driftssäkra uppkopplingar mot internet. Riksbyggen Connect är en uppkoppling med avancerad brandvägg som dessutom är övervakad dygnet runt, året om. Föreningen får ett starkt skydd mot intrång i fastighetens styrsystem, passagesystem, bokningssystem och andra uppkopplade system. Med Riksbyggen Connect kan ni dessutom använda en och samma internetuppkoppling till flera olika system. Det ger föreningen lägre kostnader genom att minska antalet abonnemang. Hårdvaran ingår och skulle det hända något med brandvägg skickas en ny redan nästa dag.

Skapa bättre inomhusklimat

Så här kan de boende själva vara med och skapa ett bättre inomhusklimat:

  • Möblera så att radiatorerna inte täcks
  • Vädra kort och effektivt
  • Använd termostaten om du vill sänka temperaturen
  • Sätt termometern på en innervägg
  • Stäng av köksfläkten när den inte används
  • Låt friskluftsventilen alltid vara öppen.

Genom smarta tjänster som samlar in löpande data om fastigheten kan vi göra analys av energianvändningen. Det ger förutsättningar för att använda energin effektivare och skapa jämnare temperatur i huset. Hållbarhet skapar vi genom att göra både stora och små saker tillsammans.

Fyll i formuläret för att skicka en offertförfrågan

Jag vill veta mer om (minst ett val)