Så blir Gekås hyresrätter

Varuhuset Gekås Ullared har fått människor från hela Norden att vallfärda till de halländska skogarna sedan början av 1960-talet. Nu tar de steget in i fastighetsbranschen – och intresset för deras nybyggda hyreslägenheter är stort.

Gekås nybyggda hyreslägenheter väcker lika mycket uppmärksamhet som deras varuhus. I april flyttade de första hyresgästerna in och bostäderna på Monarkivägen i Falkenberg och vid Halmstad Tegelbruk har sakta men säkert börjat fyllas med liv och rörelse.

– Vi bygger bostäder för vanliga människor och efterfrågan är stor. Jag får både samtal och mejl från folk som vill hyra våra lägenheter. De tror att det är jag som har hand om kölistan, säger Boris Lennerhov, koncern-vd och berättar att han hänvisar alla som är intresserade av att hyra lägenheter av Gekås till Riksbyggen, som ansvarar för kölistan.

Riksbyggen sköter även all ekonomisk och teknisk förvaltning samt fastighetsservice och drift i de nybyggda fastigheterna. Jeanette Bernhard Bertilsson, marknadsområdeschef på Riksbyggen Fastighetsförvaltning i Halland och ansvarig för samarbetet med Gekås:

– Det rullar på med inflyttningen och våra anställda har fullt upp. De ger verkligen av hela sitt hjärta till de nya hyresgästerna. Det känns otroligt spännande att vi får vara med och se när ett nytt bostadsområde växer fram – och man känner i luften att det finns en positiv framtidstro, säger hon och betonar att de har en mycket bra dialog med Gekås.

Resultatet av deras goda samarbete har dessutom utmynnat i fler uppdrag. För några månader sedan satte Gekås spaden i jorden för byggprojektet Vesterhavsporten i Falkenberg med inflyttning 2020. Riksbyggen har hand om administrationen och målet är att fortsätta att arbeta tillsammans.

– Vi har precis avslutat grundarbetet på Vesterhavsporten och ska börja med huskroppen i höst. Det har gått jättebra och vi ligger till och med före tidsplanen. Vi har ingen anledning att ta in en ny aktör, Riksbyggen har skött sig utmärkt. Det är även en fördel att ha samma totalförvaltare på alla våra projekt, säger Boris Lennerhov

Läs mer om fastighetsförvaltning för företag och fastighetsägare

Fakta

Riksbyggen grundades 1940 och är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare och förvaltar cirka 200 000 bostadsrätter och 100 000 hyresrätter samt kommersiella och offentliga lokaler. Det innebär att mer än en halv miljon människor bor i bostäder som Riksbyggen tar hand om. Sammanlagt har Riksbyggen verksamhet på över 430 orter runt om i landet, från Trelleborg i syd till Karesuando i norr. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.