Kommande
Kommande

Brf Promenaden

Anmäl intresse

I den nya stadsdelen Älvdansen, strax norr om Enköpings centralstation planerar vi för ett nytt bostadskvarter med välplanerade lägenheter om 2–4 rum och kök med balkong eller uteplats. Projektering pågår och säljstart planeras till slutet av 2024. Anmäl ditt intresse redan idag för löpande information.

Fakta

Lägenheter 19
Status Kommande
Planering pågår
Februari 2024
Säljstart
Q4 2024
Byggstart
Upplåtelse
Inflyttningsklart

Nya bostadsrätter i Enköping

I den nya stadsdelen Älvdansen, strax norr om Enköpings centralstation planerar vi för 19 välplanerade bostadsrätter, såväl mindre som större lägenheter för dig som drömmer om att lämna villalivet bakom dig och i stället börja njuta av en skönare bekymmersfri tillvaro i ett stadsnära läge. Alla lägenheter kommer ha en härlig balkong eller uteplats, perfekt för soliga sommardagar. Här blir det balkonger mot tre olika vädertreck, vad föredrar du? Morgonsol eller kvällssol?

Närhet till stadsliv i Enköping


Just nu pågår ett intensivt arbete där vi skissar på det nya kvarteret för fullt. Passa på att redan nu ta del av fördelarna med att bli medlem i Riksbyggen Förtur och på så sätt få förtur till bostäderna när de släpps till försäljning. Vi planerar en säljstart i slutet av 2024. Vid säljstarten presenteras visualiseringar av det nya kvarteret, priser och givetvis planlösningar. Anmäl dig redan nu och få löpande information om vad som händer.

Den nya stadsdelen Älvdansen 

Älvdansen är en ny stadsdel i centrala Enköping, ett stenkast från resecentrum med transporter med tåg, buss och taxi och med närhet till grönområden med skog och ängar. I det nya området finns olika typer av bostäder i varierande hushöjder och material. Här välkomnar en ny stadsdel i en lugn och grön miljö med ett varierat utbud av bostäder, skola och omvårdnadsboende. Det är gångavstånd till närservice som stora matbutiker (Lidl, Willys och Ica), inredningsbutiker (Mio och Rusta) samt Blomsterlandet.

Kommunikationer

För dig som pendlar till Stockholm, Västerås, Uppsala, Eskilstuna eller andra närliggande städer – oavsett om du åker med buss, bil eller tåg tar effektiva buss- och tågförbindelser dig snabbt fram till de olika städerna. Från Enköpings Station når du Västerås på en kvart, Stockholm på lite drygt fyrtio minuter och det är knappt fem mil till Uppsala.

Om Enköping

I Mälardalens mitt välkomnar Enköping, ofta kallad Sveriges närmaste stad. Staden är en av Sveriges äldsta städer och det geografiska läget är en av flera fördelar med att bo, leva och verka här. I Enköping kan du njuta av det bästa av flera världar; utanför ytterdörren möter du småstadens charm, vackra parker och ett bekvämt vardagsliv där natur, skolor och fritidsaktiviteter aldrig är mer än en promenad eller cykeltur bort och en kort tågresa bort väntar storstad och puls.

Enköping - parkernas stad

Enköping är känt för sina vackra och prisbelönta parker  och här finns både fickparker, små parker inne bland stadskvarteren, så väl som utsträckta grönområden med stor tillgänglighet även för den som har svårt att gå. Trädgårdsdagen med utställare, försäljning och guidade turer i slutet av sommaren är värt ett besök. Drömparken är den mest kända parken.

Lokalt och småskaligt 

I Enköping är det lätt att ta sig från en plats till en annan och de korta avstånden och närheten ger dig mer tid och möjlighet att fylla din tillvaro med det du önskar. Här kan livet avnjutas i lugnt och avslappnat tempo.

I centrum finns något för alla smaker, strosa runt på måfå och du hittar både mysiga caféer, restauranger och små, unika butiker som drivs av entusiaster som brinner för sin verksamhet. På Stora torget blommar torghandeln under sommaren med lokalt producerade varor. Landsbygden är fylld av entreprenörer inom mat, dryck och hantverk, vilket gör att du har närhet till gårdsbutiker fyllda med allt ifrån kalkon- och griskött, ostar, örter och ekologiskt odlade frukt, bär som grönsaker. Nätverket av lokala aktörer heter Fjärdhundraland och varje år arrangerar de olika temadagar där en kan ta del av det lokala utbudet.

Närhet till natur

På gångavstånd från centrum nås det trivsamma strövområdet Gröngarnsåsen, här finns välskötta och tillgängliga gångstråk även för den som har svårt att gå. För dig som gillar båtliv finns det mysiga hamnområdet och härifrån kan du via Enköpingsån ta dig direkt ut till Mälaren. I Enköping finns ett helt nybyggt badhus och flera fina badplatser. I kransorten Fjärdhundra finns det ett uppvärmt utomhusbad. En lokal sommarklassiker är det populära Bredsandsbadet (Bresse) som ligger på cykelavstånd strax utanför tätorten. Bredsand erbjuder en lång sandstrand, hopptorn, bryggor, restaurang med uteterrass, beachvolleyplan och kiosk. Bredsandsbadet har också en camping.

Enköping erbjuder också ett mycket brett föreningsliv med bland annat rugby, handboll, fotboll, orientering, segling, ishockey, dans och golf. Ridsporten är populär på orten och hundsport inom flera grenar. Här finns något för både stora och små.

Anmäl intresse till Brf Promenaden

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Catarina  Tenor

Catarina Tenor

Sälj- och marknadsansvarig
Telefonnummer
E-post
Förtur

Förtur till din drömbostad

Är det stort vardagsrum eller balkong med morgonsol som lockar? Med Riksbyggen Förtur får du chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp före andra.

Gå med i Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp