Försäljning pågår
Försäljning pågår

Brf Kanalpromenaden

2 000 000–14 700 000 kr
Anmäl intresse

Söndag den 21 april premiärvisar vi vår exklusiva takvåning i Brf Kanalpromenaden. Lägenheten är inredd av Marie Olsson Nylander, känd från SVT:s program Husdrömmar och Husdrömmar Sicilien. Kom och upplev den fantastiska bostadens unika attribut och ta in den magnifika utsikten från takterrassen. Anmäl dig till visningen till vår mäklare Daniel Karlsson, Svensk Fastighetsförmedling. Kontaktuppgifter finns längre ner på sidan.

Fakta

Pris 2 000 000– 14 700 000 kr
Rum 1–6 rum och kök
Boarea 40–130 kvm
Avgift

I månadsavgiften ingår:

  • uppvärmning
  • fastighetsförvaltning
  • städning av gemensamma ytor
  • skötsel av gården
  • underhåll av huset på lång och kort sikt
  • betalning av föreningens räntor och amorteringar
  • avsättning till framtida underhåll
  • expert som stöd i styrelsearbetet
  • kundtjänst dygnet runt

Tillkommer:

3 834–9 441 kr/mån
Våningar 4–8
Lägenheter 69
Status Försäljning pågår
Planering pågår
Säljstart
Höst 2021
Byggstart
Höst 2021
Upplåtelse
Höst 2023
Inflyttningsklart
Sommar 2024

Slottshusen

Se filmen om Malmös nya kronjuvel - Slottshusen.

Se filmen
Virtuell rundvandring

Kika in i en lägenhet!

Bostadsrätter på Citadellskajen i Malmö

Med slottet runt knuten ligger Malmös nyaste kronjuvel. Brf Kanalpromenaden på Citadellskajen består av två hus. Ett större med kanalutsikt och ett gårdshus på den mysiga innergården. Totalt finns 69 lägenheter om ett till sex rum och kök.

Det nya kvarteret runt historiska Citadellskajen är fint anpassat för nutidens Malmöbor. Här bor du precis i utkanten av Gamla Staden, men ändå så nära att du känner vibrationerna från Lilla Torg. Det här är ett boende för dig som vill ha lugn men ändå lite puls. Utanför porten väljer du bara höger för slott och stad eller vänster för ett bad i Västra Hamnen. En joggingtur runt Slottsträdgården? Eller kanske bara strosa längs kajen en stund. 

I huset som löper längs med kajen serveras du både förmiddagssol och kanalutsikt till lördagsbrunchen. Med glimrande solkatter från vattnet som letar sig upp på fasadens fönster. Nästan alla lägenheter har väl tilltagna balkonger som rymmer både umgänge och odling. Med en särskild blinkning till områdets historia ska vi bygga ett charmigt gårdshus, precis som man byggde förr. Här bor du extra avskilt med bara elva grannlägenheter. Som lugnet själv.

Välkommen in, välkommen hem!

Välkommen hem till din nya lägenhet där det allra mesta står redo för dig. Det enda du behöver göra är att skapa ditt hem efter personliga preferenser med möbler och inredning. I både kanal- och gårdshuset löper en vacker parkett i ek över golven som bryts av fint mot ett kök med ljusgrå luckor. I köket finns allt du behöver för att laga den första middagen i ditt nya hem, redan samma kväll. Från balkongdörren i glas och lägenhetens fönster springer rikligt med ljus in vilket får hemmet att kännas än mer ljust och luftigt. Brf Kanalpromenaden ger en känsla av inbjudan och öppenhet då lägenheterna binder samman köket, matplatsen och vardagsrummet. Den här delen av lägenheten skapar en naturlig, öppen och rymlig samlingsplats för en större återförening med familj och vänner.

I badrummen har vi gjort noggranna val av inredning, kakel och klinker. Du sätter din personliga prägel genom att välja något av våra stilpaket. Välj mellan vitt och grått i grundutförandet, och som tillval till exempel en elegant havsblå inredning med marmormönstrat väggkakel. I badrummet görs inga undantag för bekvämligheter med både tvättmaskin och torktumlare förinstallerade. 

Citadellskajen – Malmös nya kronjuvel

På historisk mark men i en ny framväxande stadsdel finns också nutidens alla moderna möjligheter. Förutom närhet till Malmös viktigaste stadsdelar ligger mindre guldklimpar precis runt hörnet. Tack vare närheten till vattnet har du lika nära till de populära fiskehoddorna. Här handlar du nyfångad fisk till kvällens bjudning. Gott och klimatsmart! Krävs det lite chark till kvällens middag så ligger Malmö saluhall bara ett stenkast från Brf Kanalpromenaden.

Tvärs över kanalen och in på Malmöhus slotts borggård växer en ny kulturscen fram. Här planeras teaterföreställningar med Malmö Stadsteater i ett samarbete med Malmö Museer och Malmö Konstmuseum. Tänk dig utomhusteater en varm sommarkväll i Nordens äldsta renässansslott. Och det bästa av allt, bara några minuters promenad hem.  

Från kajen och ut i världen

På den framväxande kajen planeras Citadellsvägen till ett vackert gång- och cykelstråk, vilket kommer bidra till en lugnare boendemiljö. Här sammanlänkas Malmö stad och området ytterligare. De korta avstånden gör det enklare att klara av vardagen utan bil. Bara en kilometer bort ligger Anna Lindhs plats med Citytunnelstation som är hela södra Sveriges kommunikationsnav där du i princip kan ta dig vart du vill.

På historisk mark

Den stora utvecklingen i Västra Hamnen och det gamla varvsområdet kring Kockums verkstäder har flyttat Malmö centrum närmare Öresund och fört invånarna närmare havet. Platsen för Brf Kanalpromenaden var länge hav eller sankmark kring bastionerna som omgav Malmöhus slott som byggdes i början av 1500-talet. Sen lade den danske kungen sitt myntslageri utanför slottsmurarna och guldtraditionen fick fart. I modern tid har området fyllts ut och använts främst till industriverksamheter. Men så sent som på 1960-talet var området en arbetsplats för 130 guldsmeder som jobbade i en guldsmedsverkstad. Kanske ligger några bortglömda guldmynt kvar under ditt nya hem. Grattis till ett kungligt boende!

 

Bostadsväljaren

Se huset och välj bostad

Här kan du titta på huset och hitta din favoritlägenhet.

Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Area
Våning
Pris
Avgift
Status

Centralt och lugnt mitt i Malmö

Bor du här har du nära till hav, strand, restauranger och hela Malmös utbud av butiker. Alldeles runt hörnet ligger Malmö Saluhall med något för alla matälskare. På andra sidan kanalen ligger fiskehoddorna för dig som älskar färsk fisk.

Området har fina cykel- och promenadvägar och på några minuter cyklar du till Västra hamnen.

Anmäl intresse till Brf Kanalpromenaden

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Frågor och svar

Frågor och svar - Brf Kanalpromenaden

Vi har samlat de vanligaste frågorna för att du lättare och snabbare ska hitta svaren du söker.

Kontakt

Daniel  Karlsson

Daniel Karlsson

Fastighetsmäklare
Telefonnummer
E-post
Förtur

Förtur till din drömbostad

Är det stort vardagsrum eller balkong med morgonsol som lockar? Med Riksbyggen Förtur får du chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp före andra.

Gå med i Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp