Kommande
Kommande

Kanalkvarteret

Anmäl intresse

Riksbyggen planerar sitt andra bostadsområde i Södra Råbylund. Här byggs funktionella, moderna bostadsrätter i ett och två plan, som underlättar vardagen. Bo i princip granne med Råbysjön och Råby sjöpark. En perfekt plats för nya upptäckter. Dessutom finns skola, förskola och lekplatser inom gång- och cykelavstånd. Anmäl ditt intresse så informerar vi dig via nyhetsbrev när vi har något mer att berätta.

Fakta

Lägenheter 74
Status Kommande
Planering pågår
Säljstart
2026
Byggstart
Visningsbostad
Upplåtelse
Inflyttningsklart

Bostadsrätter i Södra Råbylund, Lund

Öppna dörren till din nya bostad och du har det mesta som behövs i familjens vardag. Skola, vänner, lekplatser, skridskosjö, häftig multiarena och vacker natur. I en nybyggd bostadsrätt i Södra Råbylund kommer livet att kännas både bekvämt och tryggt.

Lägenheter i olika storlekar

I Kanalkvarteret planerar vi både mindre och större lägenheter – i en eller flera våningar. Arkitekten har barnens och föräldrarnas bästa vardagsliv i fokus när linjer ritas och rummen skapas. Planlösningarna blir genomtänkta och grunden lagd till ett lika vackert som funktionellt boende. Allt är nytt när du flyttar in. Köket är fullt utrustat, parketten lagd på alla golv, väggarna vitmålade och badrummen nykaklade. Vi planerar lägenheter i ett plan som bjuder in till ett bekvämt familjeliv. Med townhouse i två etage erbjuder vi ett perfekt boende för dig som uppskattar bostadsrättens bekymmersfrihet men också vill ha villaboendets privatliv och frihet.

Södra Råbylund - en ny stadsdel i Lund

I sydöstra Lund håller Södra Råbylund på att växa fram som en ny naturnära stadsdel med en nybyggaranda som attraherar människor i alla åldrar och familjer i alla storlekar. En plats att växa upp på som är vänlig, trygg och som bjuder på gott om roliga aktiviteter för hela familjen. På köpet får du även det som händer när många familjer samtidigt flyttar in. Du och familjen får en nystart med nya vänner, nya lekkamrater, trygghet, gemenskap och samhörighet. Möjligheten till allt detta bor i Kanalkvarteret.

Om området

Det är korta avstånd till allt i Lund. Bästa sättet att ta sig fram i Lund är med cykel. Kring Södra Råbylund finns ett nät av cykelvägar som tar dig ut på landsbygden eller in till Lunds stadskärna.

Från Lunds central går det tåg till Malmö, Kastrup och Köpenhamn cirka var 20 minut. Stadsbussen finns bekvämt nära din nya bostad. Med bil går det snabbt att komma ut på motorvägen, E22, via närbelägna trafikplatsen Råby. Därifrån är det 21 km till Malmö, 35 km till Köpenhamn, 80 km till Kristianstad och 35 km till Malmö/Sturups flygplats. Södra Råbylund, som området heter har fått namn efter byarna Stora och Lilla Råby, som ligger i närheten.

Anmäl intresse till Kanalkvarteret

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Camilla  Lundström

Camilla Lundström

Sälj- och marknadsansvarig
Telefonnummer
E-post

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till