Lägenheter i Linköping

Hos Riksbyggen hittar du flera lägenheter i Linköping, både hyresrätter och bostadsrätter.

Bostäder i Linköping

Nedan kan du intresseanmäla för Riksbyggen hyresrätter eller bostadsrätter i Linköping. Gör en anmälan redan idag och få löpande information om vad som händer.

Bo i Linköping

Linköping är en mycket trevlig stad i  hjärtat av Östergötland. Det är en stad för såväl barnfamiljer, studenter och seniorer. I Linköping finns det en mängd aktiviteter, historia och sevärdheter. För den historieintresserade finns det flera olika museer, allt från konst och idrott till militärflygets historia på flygvapenmuseet och Sveriges enda museum för datarelaterad historia. 

I Linköpings centrum finns många mysiga caféer, restauranger, affärer och uteserveringar. Linköping har en välplanerad kollektivtrafik och det är lätt att ta sig runt med buss. Det är även en väldigt cykelvänlig stad, med många uppvärmda cykelbanor som gör det möjligt att cykla även på årets kallare dagar. Med järnvägen, E4:an och Linköping City Airport nära till hands finns det bra förbindelser om du vill åka vidare i landet eller världen.

Linköping lockar årligen till sig många studenter till Linköpings Universitet, som är ett av de större universiteten i Sverige. Universitetet grundades 1975 och erbjuder många olika program, kurser, forskning och innovativa utbildningar.

Linköping är en av Sveriges snabbast växande städer, och är idag den femte största staden i landet. Den naturnära staden med den blomstrande arbetsmarknaden gör Linköping till en riktigt trivsam plats att bo på.

Områden i Linköping

Här kan du läsa mer om några av de områden och kommuner som Riksbyggens hyres- och bostadsrätter finns i Linköping.

Berga hyresrätter

Här hittar du nyproducerade lägenheter som stod klara 2022. I Berga Park hittar du lägenheter med smarta planlösningar och ekparkett i varje rum. Riksbyggen hyr totalt ut 182 lägenheter i området, där samtliga är klassificerade med miljömärkningen Svanen. Här kan du läsa mer om lägenheterna i Berga Park och anmäla intresse.

Ekholmen hyresrätter

I södra Linköping erbjuden vi flera lägenheter att hyra i Ekholmen, både i Centrum och området Räknestickan. Från Räknestickan har du nära till både city och flera grönområden. Från området har du även nära till Landeryds golfbana, som bara ligger fem minuter bort. Ekholmen centrum ligger ett stenkast från hyresrätterna, där du hittar både vårdcentral, butiker, apotek och bank. Hyresrätterna i Ekholmens centrum är på mellan ett till fyra rum och kök, med en boarea på mellan 41-82 kvm.

Valla hyresrätter

I Valla erbjuder Riksbyggen flera hyresrätter om 2-5 rum, från 57 till 131 kvm. Lägenheterna ligger i området T1, med gångavstånd till Linköpings stadskärna och nära till Universitetet. Det finns även skola, matbutik och gym i närheten. Här kan du läsa mer om lägenheterna i T1.

Kommande bostadsprojekt i Linköping

Bostäder i Vallastaden

I Vallastaden finns inflyttningsklara stadsradhus med äganderätt. Radhusen har en boarea på 171 kvm med 6 rum och kök. Vallastaden är en ny stadsdel i Linköping med ett stort fokus på hållbarhet. Boendet är energieffektivt med låg driftkostnad och solceller integrerade på taket. Husen är byggda i exklusiva material och har aircondition, terrass och ett eget gårdshus. Här kan du läsa mer om bostäderna i Vallastaden och anmäla intresse.

Bostäder i Tallboda

I Tallboda planerar vi för 80 bostäder. Bostadsprojektet är i ett tidigt skede så anmäl intresse om du vill hålla dig uppdaterad om vad som händer. Här planeras både lägenheter, radhus, kedjehus och villor. Läs mer och anmäl intresse till de kommande bostäderna i Tallboda.

Bostäder i Ekholmen

I Ekholmens centrum skapar vi totalt 230 nya bostads- och hyresrätter. Läs mer om bostäder i Ekholmens centrum.