Förenkla styrelsearbetet med digital dokumenthantering

Under ett kalenderår flödar en stor mängd information inom en bostadsrättsförening. Tänk bara på alla beslutsunderlag, styrelseprotokoll och informationspunkter till medlemmar som ni hanterat under det gångna året.

För att säkerställa kontinuitet och spårbarhet är det bra att använda digital lagring. Det gör det enkelt för både inbitna styrelserävar och nya styrelseledamöter att sätta sig in i arbetet och det säkrar dessutom föreningens information över tid.

I dokumenthanteraren på Mitt Riksbyggen delar ni enkelt filer och information inom styrelsen, till exempel protokoll, motioner och beslutsunderlag. Ni kan också ladda upp dokument som stadgar och årsredovisningar och dela dem med boende. Eller varför inte lägga upp bilder från er senaste städdag?

I dokumenthanteraren hittar ni också dokument från Riksbyggen, till exempel budget och besiktningsprotokoll. Allt på ett ställe, enkelt och utan några extra kostnader för lagring.

Kom igång med digital dokumenthantering

  1. Om du inte redan har ett konto på Mitt Riksbyggen skapar du det enkelt med hjälp av BankID
  2. Logga in på Mitt Riksbyggen
  3. Välj Styrelsestöd och sedan Dokument i menyn
  4. Nu är du inne i dokumenthanteraren och kan se de mappar som du har åtkomst till, till exempel För styrelsen, För medlemmar och Från Riksbyggen
  5. Öppna en mapp för att visa innehållet och ladda upp nya mappar och dokument, eller sök med hjälp av sökrutan för att hitta en fil du söker
  6. Sortera innehållet utifrån till exempel namn eller datum genom att välja Ordna efter
  7. Om du vill kan du ladda ner alla dokument på samma gång genom att packa ihop filerna och ladda ner som en zip-fil. Det gör du genom att välja Ladda ner som zip

Så snart dokumentet är uppladdat är det tillgängligt för alla i styrelsen eller medlemmarna beroende på i vilken mapp du lagt dokumentet.