Bostadsrättslägenheter i Kongahälla, Kungälv

Kongahälla är en sprudlande och levande del av Kungälvs stad. Här bygger och förvaltar vi på Riksbyggen sammanlagt 330 nyproducerade bostadsrätter – fördelat på fyra kvarter av sammanlagt 11.

På den här sidan kan du se hur området i Kungälv växer fram, vilka etapper som är klara och vilka som är på gång. På respektive etappsida kommer du att kunna läsa mer om de bostäder du är nyfiken på att köpa och anmäla ditt intresse.

Etapp 2 - Bonum Brf Blåregnet och Brf Murgrönan

Försäljning pågår – endast ett fåtal kvar

Är du intresserad av att köpa lägenhet i Kungälv? Bonum Brf Blåregnet är som gjort för dig över 55 år som vill bo centralt med bekvämt avstånd till det mesta. Föreningen består av 46 lägenheter och är integrerad i Riksbyggens kvarter, vilket skapar en levande och trygg miljö. Bostäderna i Kungälv ligger intill det nya köpcentret med butiker, restauranger och caféer. Inflyttning tidig höst 2020!

Läs mer om Bonum Brf Blåregnet

Riksbyggens Brf Murgrönan är precis som etapp 1 designad för dig som värdesätter närheten till livet. Här bor du mittemot det nya köpcentret och föreningen består av 61 lägenheter om 2-5 rum och kök. Inflyttning våren 2021!

Läs mer om Brf Murgrönan

Etapp 3 - Brf Kaprifolen

Säljstart under 2021

Kvarter 6 är vår tredje etapp belägen närmast ICA Maxi i ett sydvästläge mot den nya parken. Som boende här har du närhet till köpcentrum och resecentrum och annat vad centrum kan erbjuda. Brf Kaprifolen kommer bestå av totalt 99 bostadsrättslägenheter. Säljstart blir preliminärt under 2021. Läs mer och skicka din intresseanmälan redan idag, då får du information och inbjudan till visningar m.m. och vid säljstart all info du behöver för att vara med från start.

Läs mer om Brf Kaprifolen

Etapp 4

Säljstart under 2022/2023

Kvarter 3. Vår sista etapp i Kongahälla ligger i sydvästläge mot den nya parken. Här planerar vi för ca 50 bostadsrätter. Säljstart tidigast 2022. När vi kommit längre i planeringen av vårt fjärde kvarter kan du läsa mer här och intresseanmäla dig. Är det denna etapp du är mest intresserad av att köpa lägenhet i är det bra att gå med i Riksbyggen Förtur redan nu.

Etapp 1, Brf Vildvinet

Slutsålt! Inflyttning hösten 2018

Vår första etapp i Kongahälla är Brf Vildvinet som består av 81 bostadsrättslägenheter på ett till fem rum och kök och cirka 30–127 kvadratmeter. Boende för dig som värdesätter modern arkitektur, stora balkonger, luftiga planlösningar och nya innovationer som sparar miljö, energi och pengar.

Preliminär fakta Kongahälla

 • Boendeform: Bostadsrätt
 • Antal etapper och kvarter: 4
 • Antal lägenheter: cirka 330
 • Köpcenter/Coop: 50-250 meter
 • ICA Maxi: 100-300 meter
 • Resecenter/busshållplatser: 150-350 meter
 • Mimers Hus: 250-450 meter
 • Oasen sim- och ishall: 300-500 meter
 • Centrum: 300-500 meter
 • Parkering: Garageplats under gårdarna
 • Miljöbyggnad: Silver