Kommande
Kommande

Brf Humlen

Anmäl intresse

På ett blankt papper kan en helt ny historia skrivas. Nu har du chansen att inleda det första kapitlet i Brf Humlen och Kungälvs nya centrum Kongahälla. Här släpper de moderna bostadsrätterna in solsken från golv till tak, och strålarna som landar på taket ger huset energi. Mitt i en levande stadsdel med restauranger och bilfria grönområden. Redan nu kan du drömma dig bort kika in och se vilken lägenhet som är din favorit. Du hittar planskisserna under Dokument och faktablad.

Fakta

Lägenheter 60
Status Kommande
Planering pågår
Höst 2022
Säljstart
Prel. höst 2024
Byggstart
Upplåtelse
Inflyttningsklart
Prel. sommar 2027

Bostadsrätter i Kungälv

Ett bubblande bostadsområde mitt i Kongahälla centrum

Här bygger vi cirka 60 moderna lägenheter med hållbarhet i fokus. Lägenheterna kommer att vara i storlekarna 1-5 rum och kök. Det blir en urban oas för dig som vill ha nära till precis allt. Här lever drömmen om en bekväm vardag och aktiv fritid. 

Riksbyggen kommer förvalta över fem bostadsrättsföreningar i området, och den sista som byggs är Brf Humlen. Nya Kongahälla har allt som behövs för att vara en självklar mötesplats oavsett ålder. Här bor du mitt i händelsernas centrum, med restauranger och shopping på krypavstånd. De trevliga små torgen och affärslokaler längs med gångstråken skapar en aktiv och varmt pulserande stadsmiljö. På ena sidan huset ligger välbesökta Ica Maxi – och på andra sidan en grön och bilfri park. Och bara 200 meter bort finns det nyinvigda Köpcentret Kongahälla Center. Med närmare 80 butiker hittar du allt från klädkedjor och restauranger till frisör, gym, vårdcentral och apotek. Med andra ord blir vardagen inte bara enklare du får även mer tid över för livet.

Balkongernas hus

Huset på 5-7 våningar rymmer cirka 60 lägenheter, fördelat på 1:or till 5:or. Här finns möjlighet att leva livet på den luftiga balkongen med utsikt över staden, eller njuta av den egna upphöjda terrassen i markplan.

Lösningar som gör det enkelt att trivas

Det är gröna och sociala lösningar som gör att det är enkelt att trivas här – mitt i händelsernas centrum. Med hjälp av noggrant utvalda material och en stor detaljrikedom blir resultatet ett hus både behagligt att titta på och bekvämt att bo i.

Lugnt eller livfullt

I direkt anslutning till huset finns en grön park som är perfekt för både vila, promenader och träning. En lugn oas mitt bland husen i Kongahäll. Lägenheterna med uteplats kommer få en helt privat yta genom att terrasserna höjts upp från marknivå. Och balkongerna som vetter mot vägen kommer glasas in. Allt för att skapa en harmonisk plats, i den urbana miljön.

Gemensamma utrymmen

I bottenvåningen kommer gemensamhetslokal med övernattningsmöjligheter finnas. Och från bottenplan har varje trappuppgång en egen hiss. I källaren ligger lägenhetsförråden och cykelförrådet.

Brf Humlen – ett namn som klänger sig fast

Eftersom alla bostadshus i Kongahälla delar ambitionen att skapa gröna väggar i stadsmiljön, har varje förening döpts efter olika klätterväxter. Till vår hjälp hade vi en landskapsarkitekt som valde ut den växten som skulle trivas absolut bäst i varje förenings läge. Och i Brf Humlen, var det Humle. En växt som trivs på en solig plats, där den fritt kan sträcka sig högt mot himlen.

Fördelar med Brf Humlen

 • Alla lägenheter har luftig balkong eller uteplats
 • Moderna och tysta bostäder
 • Stora ljusinsläpp med fönster från golv till tak
 • Flexibel och anpassningsbar planlösning
 • Gemensamhetslokal och övernattningslägenhet
 • Nära till skolor
 • 300 meter till resecentrum och närhet till Göteborg
 • Ligger i en levande stadsdel med restauranger och caféer
 • Grön park utanför huset

Hållbarhetsåtgärder

 • Solceller
 • Medlemsskap i bilpool första året
Om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhetsåtgärder

 • Solceller
 • Medlemsskap i bilpool första året
Om vårt hållbarhetsarbete

Närområdet till Kongahälla

Förutom att du har nära till av- och påfarter till E6 finns Kungälvs nya resecentrum i direkt anslutning till bostadsområdet. Här finns ett 10-tal hållplatser för buss, väntsalar med sittplatser, toaletter, kiosk och biljettförsäljning. I Kongahälla bor du bara 20 minuter från centrala Göteborg med bil eller buss. Dessutom finns det en separat bussfil på bron för att underlätta kollektivtrafiken. Tack vare det centrala läget kan du enkelt leva ett liv utan bil och istället välja att nyttja bilpoolen i området.

Sevärdheter och aktiviteter

Kungälv är en spännande kommun som har mycket att erbjuda. Vill du upptäcka gamla Kungälv ligger centrum en kort promenad bort. Här finns promenadstråk kantade av vass, färgglada trähus, mysiga fik och smakfulla restauranger.

Kungälv är en av Nordens mest välbevarade trästäder med trähusbebyggelse från 1600-talet. Kungälvs största och mest kända attraktion är Bohus Fästning. Vägen dit är kantad av kulturella aktiviteter och smakfulla minnen som inte går någon förbi. Närmast ligger stadens mötesplats nummer ett – Mimers Hus som rymmer Kungälvs bibliotek, konsthall, teater och kulturskola.

I Kungälvs kommun ligger även västkustpärlan Marstrand. Strosa på kajpromenaden längs de pittoreska fasaderna, njut av nybakat på populära Bergs konditori och upptäck alla mysiga konstutställningar. Och när du fått nog av det finns en lång rad trevliga restauranger och härliga badplatser att förälska sig i, för att inte tala om Carlstens Fästning som är öns stolthet och största sevärdhet.

Gå en powerwalk, slå hole in one

Om du gillar att röra på dig är det nära till många olika motionsformer, och kommunen har satsat stort på bland annat Arena Kungälv. Här kommer det att byggas simhall, ishall, bandyhall, träningshallar, föreningsytor och kommunala verksamheter. På gångavstånd från Brf Humlen finns dessutom Fontins frilufts- och rekreationsområde, som är hela 212 hektar stort. Området lockar människor i alla åldrar med bastu, promenadstigar och vacker picknick-miljö. Efter motionscentralen fortsätter Bohusleden med en 37 mil lång vandringsled från Lindome till Strömstad.

Om du spelar golf finns det flera banor och klubbar att välja på i och kring Kungälv. Utöver det finns det dessutom gym och gruppträningsmöjligheter i närområdet. Föredrar du att simma  utomhus finns även Utesimbadet Kungälv som har öppet hela sommaren.

Anmäl intresse till Brf Humlen

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Karin Ekström

Karin Ekström

Sälj- och marknadsansvarig
Telefonnummer
E-post
Förtur

Förtur till din drömbostad

Är det stort vardagsrum eller balkong med morgonsol som lockar? Med Riksbyggen Förtur får du chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp före andra.

Gå med i Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp