Räktoast
Toast med räkröra som fått smak av citron och dill. Smörstekt bröd känns extra lyxigt i denna enkla men festliga förrätt.
Ingredienser
Antal: 4 stycken
- 4 skivor bröd
- smör, till stekning
- 0.5 gurka
- 1 dl räkor, avrunna
- 0.5 rödlök, finhackad
- 0.5 citron, finrivet skal och saft
- 0.5 dl crème fraiche
- 0.5 dl hackad dill
- 2 sparris
- dill, till garnering
Gör så här
- Skär bort kanterna från brödet. Stek det i smör till fin färg på båda sidor.
- Skala, kärna ur och tärna gurkan. Blanda gurka, räkor, rödlök, citronskal (endast det gula), crème fraiche och dill.
- Smaka av med citronsaft och salt. Hyvla sparrisen tunt med en skalare.
- Halvera bröden diagonalt. Fördela räkröran på bröden och garnera med sparris och dill.
Fågelbon
Gör eget påskgodis med vårt recept på söta små fågelbon av salta pinnar och choklad. Perfekt påskpyssel och fint att dekorera påsktårtan med.
Ingredienser
Antal: 12 stycken
- 200 g mjölkchoklad eller mörk choklad
- 125 g salta pinnar
- godisägg
Gör så här
- Smält chokladen över vattenbad. Bryt pinnarna i mindre bitar och blanda med chokladen.
- Lägg som fågelbon på en plåt eller bricka med bakplåtspapper. Låt stelna i kylen. Garnera med godisägg.