Goda recept till påsken

Om du behöver en sista minuten-förrätt till påskmiddagen så kan du spana in räktoasten nedan. Till efterrätt kanske ett fint fågelbo kan smaka gott?

Recept Räktoast.jpg

Räktoast

Toast med räkröra som fått smak av citron och dill. Smörstekt bröd känns extra lyxigt i denna enkla men festliga förrätt.

Ingredienser

Antal: 4 stycken

  • 4 skivor bröd
  • smör, till stekning
  • 0.5 gurka
  • 1 dl räkor, avrunna
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 0.5 dl hackad dill
  • 2 sparris
  • dill, till garnering

Gör så här

  1. Skär bort kanterna från brödet. Stek det i smör till fin färg på båda sidor.
  2. Skala, kärna ur och tärna gurkan. Blanda gurka, räkor, rödlök, citronskal (endast det gula), crème fraiche och dill.
  3. Smaka av med citronsaft och salt. Hyvla sparrisen tunt med en skalare.
  4. Halvera bröden diagonalt. Fördela räkröran på bröden och garnera med sparris och dill.

Recept Fågelbon.jpg

Fågelbon

Gör eget påskgodis med vårt recept på söta små fågelbon av salta pinnar och choklad. Perfekt påskpyssel och fint att dekorera påsktårtan med.

Ingredienser

Antal: 12 stycken

  • 200 g mjölkchoklad eller mörk choklad
  • 125 g salta pinnar
  • godisägg

Gör så här

  1. Smält chokladen över vattenbad. Bryt pinnarna i mindre bitar och blanda med chokladen.
  2. Lägg som fågelbon på en plåt eller bricka med bakplåtspapper. Låt stelna i kylen. Garnera med godisägg.