Så fungerar inredningsprogrammet

Harmoni heter stilen som vi har som grundutförande i våra kök och badrum. Våra inredare har valt ut och matchat ihop material och produkter till en inredning som är stilren, praktisk och hållbar över tid.

Inom Harmoni för kök, väljer du kostnadsfritt inom stilpaketet, den lucka, de handtag eller knoppar, den bänkskiva och det stänkskydd du vill ha. På samma sätt fungerar det för badrumsstilen Harmoni, du väljer vilket kakel och klinker du önskar, om du vill ha spegelskåp eller spegel osv. Du kan lugnt kombinera de olika alternativen inom stilen - alla val passar bra tillsammans!

Känner du att ett kök med träkänsla, en ramlucka eller en färgad lucka känns mer intressant? Då kanske någon av våra tillvalsstilar faller dig bättre i smaken! Tillvalspaketen för kök och badrum är uppbyggda utifrån samma princip som Harmoni grundutförandepaketet. Du har möjlighet att välja vad du vill inom respektive stilpaket och det går inte att välja fel, alla produkter passar utmärkt tillsammans. Du betalar ett fast paketpris för tillvalsstilen oavsett vilka produkter du väljer inom stilen. Det finns sedan ytterligare val du kan göra i din lägenhet som ligger utanför stilpaketen för kök och bad. Vi kallar det ”Övriga detaljer i ditt kök”, ”Övriga detaljer i ditt badrum” samt ”Övriga detaljer i ditt hem”. Det kan till exempel vara val av vitvaror, parkettgolv, blandare, duschväggar, innerdörrar och skjutdörrsgarderober och dylikt.

Hur gör jag mina inredningsval?

Till din hjälp när du ska göra dina inredningsval har du följande hjälpmedel:

Visuell 3D-väljare

Till din hjälp för att göra dina inredningsval finns Riksbyggens 3d-väljare Inred kök och bad. Här får du en visuell bild av hur ditt nya kök och badrum kan komma att se ut. Prova dig fram genom att byta "stilar" och utforska olika luckor, handtag, bänkskivor och kakel i olika kombinationer. 

Inredningsmagasin

Ett annat hjälpmedel när du ska göra dina inredningsval är vårt inredningsmagasin. Här har vi samlat all information om inredningsvalen för ditt bostadsprojektet. Bland annat hittar du inspiration i form av 3d-visualiseringar av kök och badrum, mood boards, förklarande texter, vilka övriga tillvalsalternativ som erbjuds och även prisuppgifter.

Inredningsmöte

När det börjar bli dags för att göra inredningsvalen bjuder vi in dig och dina blivande grannar till ett informationsmöte där vi berättar om Riksbyggens inredningsprogram och presenterar de kök och badrumsstilar som erbjuds i din nya bostad samt vilka övriga tillvalsmöjligheter som erbjuds.

Riksbyggens inredningsportal

Dina inredningsval gör du enkelt i Riksbyggens digitala inredningsportal. Som köpare kommer du få en personlig inloggning till inredningsportalen där du kan se alla val som går att göra i din bostad, samt vad det kostar. Sedan bekräftar du smidigt dina val genom e-signering.

Utställning

I vår utställning kan du se och känna på de olika material som projektet erbjuder. Utställningen kan variera i storlek beroende på vilka ytor som finns tillgängliga. Denna utställning är tillgänglig under valperioden för dina inredningsval.