Kommande
Kommande

Stenhuggeriområdet

Anmäl intresse

I bästa läge mitt i centrala Kungsbacka kommer Riksbyggen uppföra cirka 300 bostadsrättslägenheter i Stenhuggeriområdet. Kvarteren som planeras ligger på platsen där Henrikssons Stenhuggeri har legat i drygt 80 år. Granne i öster blir Kungsmässan med sina många butiker, shopping och service.

Fakta

Lägenheter 200
Status Kommande
Planering pågår
Säljstart
Prel. 2025
Byggstart
Upplåtelse
Inflyttningsklart
Prel. 2027

Bostadsrätter i Kungsbacka, Göteborg

Småskaligt stadsliv med utmärkt pendlingsläge

Stenhuggeriområdet passar dig som vill bo lugnt, men kunna uppleva ett omväxlande folkliv både på dag- och kvällstid. Det centrala läget med närheten till promenadstråk, mysiga, pittoreska centrumgator med butiker, restauranger och caféer tillsammans med service och kommunikation bidrar till känslan av innerstadsliv. Kungsmässan, ett litet stenkast från vårt nya kvarter, har flera gånger blivit belönat till Sveriges bästa citygalleria.

Här kan du bo, leva och arbeta med hela staden som arena, men också snabbt och enkelt ta dig till städer som Göteborg, Varberg och Falkenberg tack vare att resecentrum med både buss och tåg finns på gångavstånd. Från Stenhuggeriområdet och din lägenhet får du ett skönt centralperspektiv på både liv och omgivning.

Modernt i toppenläge

Bostadsrätterna i Stenhuggeriområdet byggs i 4–6 våningar och består av ca 300 moderna lägenheter i olika storlekar. Arkitekturen smälter in i stadsbilden med fasader som blir samstämmiga med fasaderna på närliggande fastigheter i sydöst respektive norr. De gröna kvartersgårdarna känns öppna, trygga och trivsamma med olika aktivitetsmöjligheter och sittytor med plats för gemenskap.

Både små och stora lägenheter

Mellan ytterdörr och balkong har du smarta kvadratmetrar, fördelade mellan bra förvaringskapacitet och fria livsytor. Samtliga bostadsrätter kommer att vara ljusa, luftiga och hemtrevliga med väl genomtänkta planlösningar. Bostadsrättsföreningarna blir dynamiska med medlemmar i olika skeden av livet: singlar, sambor och familjer – yngre, äldre, äldst.

Lägenheterna kommer att ha ett till fem rum och kök med olika typer av uteplatser. De flesta lägenheterna har balkong eller uteplats.

Havs- och stadsnära natur

I Kungsbacka är det inte bara nära till hav och natur, utan också till intryck från storstaden. Som sagt tar du dig snabbt till Göteborg men ännu snabbare till klipporna vid havet. Njut av öppna strandängar, karga klippor och härliga stigar att vandra på. 
 
Kungsbacka har också naturen mitt i stan med olika parker, gröna ytor och ån som ringlar genom stan. Ta en promenad runt staden på bara en halvtimme eller vidga dina vyer och ta cykeln utanför Kungsbacka stad och upptäck cykellederna i Halland. Exempelvis Kattegattleden som är hela 39 mil lång och sträcker sig längst kusten från Helsingborg i Skåne, genom Halland, till Göteborg. Räcker inte orken till en lång cykeltur så kan du ta de 179 trappstegen till stadens det gamla vattentornet på Tölöberg, stadens första, och njuta av fantastisk utsikt över nästan hela Kungsbacka. 
 
Endast 14 kilometer söder om Kungsbacka ligger Tjolöholms slott, som sägs vara en av Sveriges märkligaste byggnader med trädgårdar och naturområden värda att besöka året om. Här finns inte mindre än sju kilometer stenlagda stigar som slingrar sig längs havet, upp på bergsutsikter och till fornlämningar. 
 
 

Hållbarhetsåtgärder

  • Cykelpool
  • Laddstolpar
  • Miljöbyggnad Silver
  • Sedumtak på gårdsbyggnader
Om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhetsåtgärder

  • Cykelpool
  • Laddstolpar
  • Miljöbyggnad Silver
  • Sedumtak på gårdsbyggnader
Om vårt hållbarhetsarbete

Boende i centrala Kungsbacka

Här bor du i de centrala delarna av Kungsbacka med endast några minuters promenad till stationen med kollektivtrafik som tar dig till Göteborg på runt 20 minuter eller till Varberg och Falkenberg på 25 respektive 45 minuter. Från stationen hittar du promenadstråk och mysiga centrumgator med butiker och caféer.

Anmäl intresse till Stenhuggeriområdet

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Maria Kjellgren

Maria Kjellgren

Sälj- och marknadsansvarig
Telefonnummer
E-post
Förtur

Förtur till din drömbostad

Är det stort vardagsrum eller balkong med morgonsol som lockar? Med Riksbyggen Förtur får du chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp före andra.

Gå med i Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp