Medlem i Riksbyggen Förtur

Är du medlem i Riksbyggen Förtur eller funderar du på att bli? Här kan du ta del av nyheter och få svar på de viktigaste frågorna som rör medlemskapet. Som medlem i Riksbyggen Förtur har du medlemsförmåner, logga in på Mitt Riksbyggen för att ta del av dem.

Logga in och se dina poäng

 

Om medlemskapet

  • Samla poäng: Du samlar dina poäng över tid. Ju fler poäng du har, desto större chans har du att välja just den bostad som du vill ha i ett bostadsrätts-, äganderätts eller hyrköpsprojekt (Obs gäller ej hyresrätter).
  • Få inbjudningar: Genom att vara med i Riksbyggen Förtur får du information och inbjudan till säljstart till de projekt du anmält intresse för. Du gör en intresseanmälan till det eller de projekt du vill ha mer information om.
  • Betala årsavgiften: Årsavgiften är 200 kronor (100 kronor om man är under 18 år) och aviseras årligen per den dag du anmälde dig. Faktura skickas till din e-postadress som finns registrerad hos oss.
  • Utökat Trygghetslöfte: Förtursmedlemmar har rätt till fria månadsavgifter i upp till 24 månader, om förutsättningarna är uppfyllda.
  • Kö för p-platser: Du har förbättrad möjlighet att erbjudas p-plats i nyproduktion (i de föreningar som erbjuder det). Fördelning av p-platser sker i samma ordning som när avtal för bostaden tecknas.
  • På Mitt Riksbyggen kan du uppdatera dina kontaktuppgifter, se hur många poäng du har, vilka bostadsprojekt du är intresseanmäld till och avsluta Förtur.

Inte medlem än? 

Skaffa Förtur

 

Aktuellt inom Förtur

Problem med fakturorna för årsavgiften

Vi har tyvärr haft problem med fakturorna för årsavgiften för Riksbyggen Förtur under en period i april. Har du redan fått och betalt fakturan för årsavgiften kan du bortse från det här meddelandet.

Fakturan för årsavgiften har ett förfallodatum som är mycket snart eller redan har passerat. Alternativt har du direkt fått en påminnelsefaktura för årsavgiften, trots att du inte har fått originalfakturan.

Betalar du Förtur för flera personer under april, gäller samma sak för dem. Oavsett vilket så hoppas vi att du har möjlighet att betala årsavgiften så snart du kan. Du kommer inte drabbas av någon påminnelseavgift oavsett förfallodatum. Beräkningen av poäng i Riksbyggen Förtur påverkas naturligtvis inte, även om förfallodagen redan har passerat.

Vi ber om ursäkt för det inträffade

2023-04-28

Spara till din bostad - nytt samarbete med Folksam!

Vi är glada att kunna informera om vårt nya samarbete med Folksam. Vi erbjuder alla medlemmar i Riksbyggen Förtur ett tryggt och långsiktigt sparande hos Folksam. Sparandet påverkar inte hur du samlar poäng i Riksbyggen Förtur, du får fortfarande ett poäng för varje vecka.

Varför spara?

Chansen att kunna uppfylla dina framtidsplaner och drömmar ökar genom att spara pengar, samtidigt ser du till att kunna klara oförutsedda händelser. Att köpa en bostadsrätt förutsätter en kontantinsats som är minst 15 procent av den totala köpesumman. För de flesta är det en ansenlig summa pengar och det är därför bra med ett regelbundet, långsiktigt sparande.

Tillsammans med Folksam vill vi därför erbjuda dig ett tryggt och långsiktigt sparande i en privatägd kapitalförsäkring. Där kan du spara till dig själv, eller till dina barn och barnbarn. Sparar du till barn eller barnbarn kan du själv bestämma när de ska få ta del av pengarna, t.ex. på 20-årsdagen.

Sparformen hos Folksam innebär mindre svängningar än aktier och fonder, med lägre risk samtidigt som det kan ge möjlighet till god avkastning på dina sparpengar.

Ditt sparande påverkar inte dina poäng i Riksbyggen Förtur. Oavsett om du sparar eller inte, får du ett poäng för varje vecka du är medlem.

Varför Folksam?

Vi har valt att samarbeta med Folksam av flera skäl, de främsta är:

  • Precis som vi, är Folksam en kundägd organisation.
  • Precis som vi, har Folksam ett stort fokus på att tänka och agera hållbart. Både som företag i sin helhet och i produkter/tjänster.
  • Precis som vi, är Folksam ett tryggt och långsiktigt bolag med lång erfarenhet i sin bransch och som klarat sig bra igenom flera kriser i omvärlden och på marknaden
Hur gör jag?

Vill du veta mer om det nya sparandet, hur det fungerar och vad det innebär är du välkommen in på Folksam Sparande. Där kan du också påbörja ditt sparande.

Ändring i villkoren 23 juli 2022

Riksbyggen kommer fortsättningsvis att förmedla försäljning av bostäder i nyproduktion genom extern Fastighetsmäklare. I samband med detta gör vi en ändring i villkoren för Förtur och lägger till information under rubriken ”Förtur till Riksbyggens bostadsrätter och äganderätter”. Förändringen av formuleringen av villkoren är att kontakt sker med den av Riksbyggen utsedda mäklaren eller kontaktperson på Riksbyggen i samband med säljstarten av bostadsprojekt.

Riksbyggen Förtur ansluter till Kivra i början av 2022

Från 2022 ansluter vi oss till Kivras tjänst med digital brevlåda. Alla som har ett konto hos Kivra kommer att få fakturan för årsavgiften för Riksbyggen Förtur till sin digitala brevlåda hos Kivra när det är dags att betala årsavgiften. Om du inte har Kivra så kommer fakturan för årsavgiften att skickas till din e-postadress precis som tidigare.

Nya villkor

Med anledning av detta har vi uppdaterat våra villkor för Riksbyggen Förtur. De nya villkoren kan du läsa här

Vad är Kivra?

I Kivra betalar du fakturor från myndigheter och företag som du har en relation till. Alla fakturor sparas i ditt arkiv hos Kivra. Läs mer på kivra.se/privat och registrera dig där om du vill ansluta dig till Kivra.
 
Om du redan har Kivra och av någon anledning inte vill ha din Förtursfaktura till Kivra kan du avsäga dig det när du är inloggad hos Kivra.

Publicerad 2021-12-13

Utökat Trygghetslöfte för Förtursmedlemmar

Förtursmedlemmar omfattas  av utökade förmåner med Trygghetslöftet. Detta innebär att Förtursmedlemmar har rätt till fria månadsavgifter i upp till 24 månader om förutsättningarna för fria månadsavgifter är uppfyllda.

Halva årsavgiften för medlemmar upp till 18 år

Medlemsavgiften (200 kr) aviseras årligen till den e-postadress som finns registrerad hos oss, per den dag medlemmen gick med i Riksbyggen Förtur. För medlemmar som tidigare var med i Riksbyggen BoSpar är årsförfallodagen den 31 mars varje år. Medlemmar betalar halva årsavgiften (100 kr) till det år man fyller 18 år. Om årsavgiften inte är betald på förfallodagen skickas en påminnelse postalt till den adress som finns registrerad. Om årsavgiften inte är betald inom 60 dagar efter årsförfallodagen avslutas medlemskapet och poängen är förverkade.

Nya villkor gäller från 1 mars 2019.

Publicerad 2019-01-24

 

Behåll poäng vid köp av bostad

Poängen reserveras vid tecknande av avtal för bostaden (såsom förhandsavtal för bostadsrätter och köpekontrakt för äganderätter), och blir tillgängliga igen vid tecknande av upplåtelseavtal. Under tiden poängen är reserverade kan de inte användas för förtur till ytterligare en bostad. I de fall vi säljer direkt på upplåtelseavtal, görs ingen reservation av poängen.

Nya villkor gäller från 1 mars 2019.

Publicerad 2019-01-24

 

Årsavgiften för Riksbyggen Förtur

Årsavgiften aviseras en gång per år, per den dag och månad du anmälde, eller vid tidpunkten för senaste fakturan,dig till dess att du säger upp ditt medlemskap. Fakturan mejlas till den adress du har uppgett till oss. Tidigare medlemmar i Riksbyggen BoSpar aviseras om årsavgift mars och april varje år. Betalningsvillkoren är 30 dagar.

Nya villkor gäller från 2022-01-15

Från och med 2022-01-15 gäller nya villkor för Riksbyggen Förtur.

Ta del av villkoren här

Publicerad 2022-01-13