Tips: Så får du en genväg till din drömbostad

Att köpa en helt ny och fräsch lägenhet som ingen har bott i förut är en speciell känsla. Det vet Jari Liu som räknar ner dagarna tills han får flytta in i en nyproducerad bostad från Riksbyggen. Men hur gjorde han för att få sin drömlägenhet?
– Jag gick med i Riksbyggen Förtur, säger han.

Köksö

Flyttar snart till sin drömlägenhet

Med Riksbyggen Förtur får man chans att välja bostad i ett projekt innan de blir tillgängliga för allmänheten.  Du får ett poäng för varje vecka. Ju fler poäng, desto större chans att välja just den bostad du vill ha. Jari Liu har varit med i Förtur sedan hösten 2020 – och snart flyttar han in i sin drömbostad tillsammans med sin familj.

– Det känns väldigt bra. Vi får tillgång till lägenheten den 10 december. Hela köpprocessen har varit jättesmidig, från presentation av objektet till förslag på tillval. Det finns inget att klaga på, säger han.

Gå med i Riksbyggen Förtur

Deras nya bostadsrätt är en fyra på 89 kvadratmeter och ligger i Bandhagen i Södra Stockholm. Familjen Liu ser fram emot att få sätta sin egen prägel på lägenheten.

Branddammen huset.jpgBrf Branddammen, ett 14 våningar högt hus med strålande läge mittemellan Högdalens och Bandhagens T-banestationer.

– Vi har valt en ljus och enkel inredning. Tanken är att vi ska dekorera med färg och form eftersom. Det får växa fram, men redan nu funderar vi på att skaffa ett bubbelbadkar, säger Jari Liu och berättar att det bästa med lägenheten är den välplanerade planlösningen, alla moderna tillval samt utsikten.

Trygga köp extra viktiga

För medlemmar i Riksbyggen Förtur blir köpet extra tryggt. Riksbyggens Trygghetslöfte ger köpare ekonomiskt skydd om något oförutsett skulle hända, till exempel om du skulle få dubbel boendekostnad genom att försäljningen av din nuvarande bostad drar ut på tiden. För Förtursmedlemmar gäller detta skydd så länge som upp till 24 månader om förutsättningarna är uppfyllda.

Jari Liu

– Jag har alltid tyckt att Riksbyggen är en trygg och bra aktör redan innan vi påbörjade processen. Mina känslor kring företaget stärktes under projektets gång. De har otroligt bra service, miljötänk – och är måna om sina kunder, säger Jari Liu och rekommenderar alla som är på jakt efter sin drömbostad att bli medlem.

Gå med i Riksbyggen Förtur

Fast pris och fem års garanti

När du köper en nyproducerad lägenhet från Riksbyggen så gör du det dessutom till ett fast pris – och slipper budgivning. Du får även fem års garanti på din nya bostad. Malin Bergman, produktchef och affärsutvecklare på Riksbyggen Förtur, berättar att det finns ett ord som beskriver konceptet bra, nämligen ”smart”.

– I mycket eftertraktade projekt säljs bostäderna enbart till Förturskunder. Därför är det smart att vara medlem i Förtur även om man inte har så många poäng, eftersom man har får chans att välja bostad innan bostäderna kommer ut på den öppna marknaden, säger hon.

Om Riksbyggen Förtur

  • Samla poäng. Du samlar poäng över tid. Ju fler poäng, desto större chans att välja just den bostad du vill ha. Du får ett poäng för varje vecka.
  • Hitta din drömbostad. Få chansen att välja bland våra nya bostadsrätter innan de finns tillgängliga för allmänheten.
  • Få Förtur. För bara 200 kronor per år blir du medlem i Riksbyggen Förtur och får förtur vid säljstart. Medlemmar under 18 år betalar 100 kronor per år.
  • Extra trygga köp. Förtursmedlemmar får utökad Trygghetsfilosofi och har rätt till fria månadsavgifter i upp till 24 månader, om förutsättningarna är uppfyllda.
  • Förbättrad möjlighet till p-plats. Du har förbättrad möjlighet att erbjudas p-plats i nyproduktion (i de föreningar som erbjuder det). Fördelning av p-platser sker i samma ordning som när avtal för bostaden tecknas.

Gå med i Riksbyggen Förtur