Klart för byggstart för 43 nya boenden i Trosa 2024-02-02, kl 07:00

Klart för byggstart för 43 nya boenden i Trosa

Nu har Riksbyggen beslutat att starta byggandet av 43 boenden i Bonum Brf Stensundet i Trosa. Seniorbostäderna, med genomtänkta lösningar om 2-4 rum och kök, vänder sig till de som är 55+ och har fått stort intresse sedan säljstarten i somras.

- Vi vill ha ett brett utbud av bostadsformer i Trosa kommun. Det här konceptet med centralt läge har saknats vilket även invånare har gett uttryck för. Bostadsföretag som vågar satsa i det här konjunkturläget ser vi positivt på och hoppas att fler inspireras av, säger Daniel Portnoff (M), kommunstyrelsens ordförande i Trosa kommun.

Nu inleder entreprenören Byggmästarna AB markarbete för de två husen med tre till fyra våningar som rymmer 43 seniorbostäder mellan 2-4 rum och kök.

- Som ett lokalt byggföretag är vi glada för att få vara delaktiga i utvecklingen i Trosa och ser fram emot samarbetet med Riksbyggen, säger Marcus Wiklund, arbetschef på Byggmästarna AB

Bonum Brt Stensundet säljstartades i maj förra året och beräknas stå redo för inflytt sista kvartalet 2025. Riksbyggen planerar att sätta spaden i marken under våren 2024.

- Det är en viktig milstolpe när ett bygge startar och vi ser fram emot att kunna erbjuda Trosaborna med omnejd 43 nya seniorbostäder för ett långsiktigt boende med hållbarhet i fokus med såväl social gemenskap som att projektet kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver, säger Mikael Pettersson Sjölund marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Bergslagen/Östergötland.

Nära centrum med grönområden runt husknuten
Bonum Brf Stensundet ligger cirka en kilometer från centrum och hamnen och har fina grönområden runt husknuten och tillgång till bra kommunikationer. Intill finns vårdcentral, apotek, folktandvård, livsmedelsaffär och busshållplats.

Bonum Brf Stensundet är fördelat på två husbyggnader och kommer att byggas enligt Miljöbyggnad Silver samt vara utrustade med solceller på taket. Det kommer också att installeras laddstolpar. I föreningen kommer det att finnas en härlig innergård, en gemensamhetslokal och en övernattningslägenhet för långväga gäster.

Om Bonum seniorboende:
Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder. Att bo i en seniorlägenhet är en ny fas i livet där trygghet och kamratskap prioriteras. Riksbyggen förstår vikten av att planera i förväg och anpassa boendet efter individuella behov för en livsstil som stärker och berikar livet för seniorer. I konceptet ingår en Bonumvärd vars viktigaste uppgift är att vara en del av det sociala livet i bostadsrättsföreningen. Bonumvärden ordnar gemensamma aktiviteter såsom grillkvällar, påskfika, sopplunch eller annat som de boende i föreningen önskar.

Mer om Bonum Brf Stensundet

För mer information:
Åse Ringborg, sälj- och marknadsansvarig Bostad marknadsområde Bergslagen/Östergötland 011-21 95 35, asebirgitta.ringborg@riksbyggen.se

Bilder