Riksbyggen Brf Gävlehus nr 19 i Gävle är årets lokala vinnare i tävlingen Årets hållbarhetsförening 2023-12-18, kl 08:00

Riksbyggen Brf Gävlehus nr 19 i Gävle är årets lokala vinnare i tävlingen Årets hållbarhetsförening

Brf Gävlehus nr 19 har gjort mycket för att bli mer hållbara. Till exempel har föreningen installerat solceller och arbetat för social hållbarhet som ökad trivsel och trygghet. Nu har Brf Gävlehus nr 19 utsetts till Årets hållbarhetsförening inom marknadsområde Mitt av Riksbyggen.

– Det känns väldigt roligt att vi i Brf Gävlehus nr 19 blivit Årets hållbarhetsförening. Det är ett kvitto på att allt arbete vi lagt ner är viktigt och vi är väldigt stolta över utnämningen. säger Ove Vestin, ordförande i Brf Gävlehus nr 19.

Intresset för hållbarhet är stort hos många av landets bostadsrättsföreningar – det vittnar de 307 nomineringar i årets upplaga av Riksbyggens tävling Årets hållbarhetsförening 2023.

- De senaste åren har vi till vår stora glädje sett att hållbarhetsinitiativen vuxit i bostadsrättsföreningar och blivit en allt mer självklar och integrerad del av bostadsrättsföreningarnas arbete. Därför är vi glada att gratulera Brf Gävlehus nr 19 som har visat enastående engagemang och prestationer inom området, säger Anna Axelsson Lundberg, marknadsområdeschef på Riksbyggens Fastighetsförvaltning i marknadsområde Mitt.

Juryns motivering:
Brf Gävlehus nr 19 är en förening som ständigt jobbar med hållbarhet för att underlätta och förbättra för de boende. Hållbarhetsarbetet har gett uttryck i både energibesparande åtgärder som till exempel installation av solceller och ledbelysning samt skapandet av en attraktiv boendemiljö för medlemmarna. Innergården har byggts om för ökat användande och man har främjat trivsel och samvaro med gårdsfester och julbord för alla medlemmar. Hållbarhet finns ständigt med på styrelsens agenda.

Förutom äran, blommor och diplom så har föreningen vunnit en plats på ett spännande hållbarhetsseminarium i Stockholm.

Årets hållbarhetsförening 2023
Årets hållbarhetsförening anordnas av Riksbyggen och i år är det tredje gången som tävlingen hålls. Intresset för tävlingen Årets Hållbarhetsförening har varit rekordstort, 307 nomineringar totalt från hela landet.

För mer information:
Anna Axelsson Lundberg, marknadsområdeschef på Riksbyggens Fastighetsförvaltning i marknadsområde Mitt 026-17 58 20, anna.axelssonlundberg@riksbyggen.se

Bilder