Riksbyggen Brf Halmstadshus nr 18 i Halmstad är årets lokala vinnare i tävlingen Årets hållbarhetsförening 2023-12-11, kl 08:00

Riksbyggen Brf Halmstadshus nr 18 i Halmstad är årets lokala vinnare i tävlingen Årets hållbarhetsförening

Riksbyggen Brf Halmstadshus nr 18 beläget på Pålsbo i Halmstad, som byggdes 1992 och rymmer 93 lägenheter, har gjort mycket för att bli mer hållbara. Bland annat har föreningen genomfört takbyte på samtliga byggnader inklusive garage och förråd, samt installerat solceller och nya ventilationer på samtliga byggnader. Föreningen satsar även på energibesparande åtgärder som att tilläggsisolera vindar, värmeåtervinning på ventilationen samt optimering av värmesystemet. Nu har Brf Halmstadshus nr 18 återigen utsetts till Årets Hållbarhetsförening inom marknadsområde Halland av Riksbyggen. De kammade tidigare hem vinsten 2021.

– Det känns väldigt roligt att vi i Brf Halmstadshus nr 18 blivit i Årets hållbarhetsförening. Det är ett kvitto på allt arbetet vi lagt ner är viktigt och vi är väldigt stolta över utnämningen säger Ersin Hergül ordförande i Brf Halmstadshus nr 18.

Intresset för hållbarhet är stort hos många av landets bostadsrättsföreningar – det vittnar de 307 nomineringar i årets upplaga av Riksbyggens tävling Årets hållbarhetsförening 2023.

- De senaste åren har vi till vår stora glädje sett att hållbarhetsinitiativen vuxit i bostadsrättsföreningar och blivit en allt mer självklar och integrerad del av bostadsrättsföreningarnas arbete. Därför är vi glada att gratulera Brf Halmstadshus nr 18 som har visat enastående engagemang och prestationer inom området, säger Jeanette Bernhard Bertilsson marknadsområdeschef på Riksbyggens Fastighetsförvaltning i marknadsområde Halland

Juryns motivering:
Juryn anser att denna förening även över tid har arbetat väldigt tydligt och målmedvetet med hållbarhetsfrågan på bred nivå. Man uppfyller alla kriterier när det gäller hållbarhet, både när det gäller miljön, social hållbarhet och ekonomisk hållbarhet. Föreningen har just genomfört takbyte på samtliga byggnader inklusive garage och förråd, samt installerat solceller och IMD (nya ventilationer på samtliga byggnader).

I samband med detta utförs även energibesparande åtgärder som att tilläggsisolera vindar, värmeåtervinning på ventilationen samt optimering av värmesystemet med hjälp av ny styrutrustning och temperaturgivare inomhus.

Styrelsens arbete har sedan flera år präglats av utveckling, nytänkande, inkludering och långsiktighet. Man planerar noga sin ekonomi och sina underhållsåtgärder. Föreningen har stort fokus i att verka för trivsel och ser till att man skapar aktiviteter för medlemmar.

Förutom äran, blommor och diplom så har föreningen vunnit en plats på ett spännande hållbarhetsseminarium i Stockholm.

Årets hållbarhetsförening 2023
Årets hållbarhetsförening anordnas av Riksbyggen och i år är det tredje gången som tävlingen hålls. Intresset för tävlingen Årets Hållbarhetsförening har varit rekordstort, 307 nomineringar totalt från hela landet.

För mer information:
Jeanette Bernhard Bertilsson, marknadsområdeschef på Riksbyggens Fastighetsförvaltning i marknadsområde Halland 035-192509 jeanette.bernhardbertilsson@riksbyggen.se

Bilder