Riksbyggens nya kampanj Stabila grunder för livets under – adderar humor och värme till beprövat trygghetskoncept 2023-08-21, kl 09:00

Riksbyggens nya kampanj Stabila grunder för livets under – adderar humor och värme till beprövat trygghetskoncept

Under den nya devisen “Stabila grunder för livets under” riktar Riksbyggen strålkastaren mot den trygghet man erbjuder både som bostadsutvecklare och förvaltare. Kampanjen, som är framtagen i samverkan mellan Riksbyggen och nya reklambyrån BBDO, visar på en trygghet som leder ett friare och härligare liv där exempelvis ansiktstatueringar gjorda på barnkalas känns helt rätt.

“Stabila grunder för livets under” tar avstamp i Riksbyggen som en trygg aktör som har byggt och förvaltat fastigheter över hela Sverige i mer än 80 år. För att inte drunkna i det allvarsamma och tunga “trygghets-facket”, har Riksbyggen valt att fokusera på de positiva möjligheterna som kommer när det finns en stabil grund att stå på. Konceptet vill visa på att det är först när någon är riktigt trygg, som de kan leva livet fullt ut. Exempelvis genom att släppa alla hämningar och låta 7-åringar tatuera en i ansiktet när det vankas barnkalas, eller att svinga runt i en takfläkt på BRF-mötet.

– Trygghet är inte bara en av de viktigaste hörnstenarna i Riksbyggens varumärke, utan det som folk söker allra mest när de letar bostad eller en förvaltare. I tuffare tider blir tryggheten ännu viktigare, men vi är knappast de enda som har snappat upp det – konkurrerande bostadsutvecklare, försäkringsbolag och banker är exempel på andra aktörer som pratar mycket om trygghet. Därför har det varit avgörande att hitta en ny vinkel och ett nytt sätt att kommunicera och prata om trygghet, säger Isabel Lechte, strategisk marknadskommunikatör på Riksbyggen.

Det nya konceptet ska täcka allt – från varumärkesbyggande kommunikation som kretsar kring både bostäder och förvaltning, till mer taktiska budskap för specifika erbjudanden och tjänster.

– I vår bransch har kunderna svårt att skilja olika bolag och varumärken från varandra - även om erbjudandena faktiskt skiljer sig åt. Därför har vi skapat ett underhållande och minnesvärt koncept som ökar alla chanser att uppmärksamma, tycka om och inte minst minnas både budskapet och vem det var som sa det. Riksbyggen är en långsiktig och trygg aktör som kommer att finnas kvar även i framtiden. Det är viktigt att även i tuffa tider hålla i och hålla ut för att upprätthålla vår starka position, säger Annika Bagge, marknadschef på Riksbyggen.

Startskottet för kampanjen blir två filmer vilka visar färgstarka karaktärer som inte låter något hämma dem, tack vare att de kan känna sig trygga och lugna med Riksbyggen. De är regisserade av Nalle Sjöblad, som i somras prisades med Grand Prix i Cannes för kampanjen Clash From the Past för Clash of Clans.

För mer information:
Annika Bagge, marknadschef, annika.bagge@riksbyggen.se, 070-381 96 15
Isabel Lechte, strategisk marknadskommunikatör isabel.lechte@riksbyggen.se 070-322 51 21
Mira Lindahl, presschef, mira.lindahl@riksbyggen.se, 070-258 36 38

Bilder